YouTube

  • DOLAR
    %0,25
  • EURO
    %0,40
  • ALTIN
    %-1,11
  • BIST
    %-0,50
TMO'da Hububat Alımlarını, Randevu Sistemi İle Alacak

TMO'da Hububat Alımlarını, Randevu Sistemi İle Alacak

Yerköy Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Şube Müdürü, buğday, arpa, çavdar, tritikale ve yulaf alımlarının artık randevu sistemi ile yapılacağını açıkladı.
20052013ofisTMO Şube Müdürü İsmail Bayık, buğday, arpa, çavdar, tritikale ve yulaf gibi ürünleri üreten üreticilerin Toprak Mahsuller Ofisine ait internet sitesindeki panelden randevu almaları gerektiğini belirtirken, 2013 hububat alımlarını tamamen randevu sitemiyle yapılacağını ifade etti.
Yerköy Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Murat Özaslan ve Yerköy Gazetesi Sayfa Editörü Ferhat Kayhan’ı ziyaret eden Bayık, 2013 buğday, arpa, çavdar, tritikale ve yulaf alımlarının randevulu sistemde de yapılacağını belirtti.
TMO Şube Müdürü İsmail Bayık, “Toprak Mahsulleri Ofisi, her yıl bir takım yenilikler ekleyerek çiftçilerimize daha kaliteli hizmet vermeyi amaçlayan kurumumuz, 75. yılında da bu yöndeki çalışmalarına devam etmektedir.
2012 yılında üreticilerimize daha kaliteli hizmet vermek ve hasat döneminde en kısa sürede ürün teslimatını gerçekleştirmek amacıyla buğday ve mısırın peşin alımları; randevulu ve randevusuz olarak, emanet alımları ise tamamen randevulu olarak gerçekleştirilmiştir.”dedi.
2012 Yılında da alımlarının tamamen randevulu olarak yapıldığını ifade eden Bayık, ”2012 yılında randevulu olarak işyerlerine gelen üreticilerin ürünleri aynı gün içerisinde, randevusu olmayanların ise işyerindeki sıraya göre alınmıştır. Uygulama kamuoyu tarafından olumlu karşılanmıştır. TMO hizmette kaliteyi artırmak ve üreticilerimizin işyerlerinde uzun süre beklemelerini engellemek amacıyla 2013 alım döneminde, uygulamalarına bir yenisini daha ekleyerek, tüm ürün alımlarını randevulu olarak gerçekleştirecektir.
Bu sistemle birlikte ürün sahipleri, TMO’ya arz edecekleri ürünler için www.tmo.gov.tr veya randevu.tmo.gov.tr adreslerinden randevu alınabilecekleri gibi Kurumumuz şube müdürlüğü ve ajans amirliklerine müracaat etmek suretiyle de randevu alabileceklerdir.
Randevular, taahhütnameli alımların başlanmasıyla birlikte alınabilecektir. Ürün teslim etmek istenilen işyerleri için yapılacaktır. Randevu alma işlemi, gerçek kişiler için T.C. Kimlik Numarası, tüzel kişiler için Vergi Numarası ile yapılacaktır. Üreticilere, ÇKS’de kayıtlı ürün miktarı kadar randevu verilecektir.
ÇKS kaydı olmayan üreticiler sistemden randevu alamayacağından, ÇKS kayıtlarının mutlaka güncellenmesi gerekmektedir. ÇKS’si olmayan kesimler; her bir işyeri için günlük en fazla 250 ton emanet randevusu alabileceklerdir. Randevular, işyerlerinin günlük alım kapasitelerine göre verileceğinden, randevu alacak kişilerin getirebileceği ürün miktarı kadar randevu alınması, sistemin işleyişi açısından faydalı olacaktır.
Getirilecek ürün miktarından fazla randevu alınmaması, diğer kişilerin randevu alabilmeleri ve Kurumumuzun planlı-programlı bir şekilde hizmet vermesi bakımından büyük önem arz etmektedir.”dedi.
Bayık, Ürünlerini TMO’ya teslim etmek isteyen ürün sahipleri için hazırlanan randevu sistemi ve internet üzerinden nasıl randevu alınacağının detaylı olarak anlatıldığı broşür ve afişler, Yozgat il ve ilçelerine dağıtıldığını ifade etti.
Ürün sahiplerinin, broşür ve afişleri incelemeleri veya TMO işyerlerinden bilgi almaları halinde, randevu alma aşamasında ve ürün teslimatında yaşanması muhtemel sorunlar ortadan kalkacağının, TMO Şube Müdürlüklerinin İşyerinin günlük alım kapasitesine göre randevu verileceğini, TMO’ya arz edilen ürünü, en seri şekilde alım işlemine tabi tutulacağının altını çizen Bayık, yeni hasat döneminin üreticilere, hububat sektörüne ve ülkemize hayırlı, uğurlu ve bereketli olmasını diledi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Yorum yapılmamış

  1. gecen sene randevu alımına basladınız,çoğu kişinin haberi yoktu ofıs sırasında ortalık savaş alanına döndü, randevu nerden cıkıyor diye.. LUTFEN tum koylulerı bılınclendırısenız bu konuda sıkıntı yasanmaz.

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji