YouTube

  • DOLAR
    %0,28
  • EURO
    %-0,13
  • ALTIN
    %0,44
  • BIST
    %-0,06
TÜRKİYE'NİN EN GÜVENLİ KÖYÜ

TÜRKİYE'NİN EN GÜVENLİ KÖYÜ

Yozgat Dayılı Köyü Güvenlik Kamarasıyla 24 Saat İzleniyor
17012012dayiliŞehirlerde güvenliğin sağlanması ve suçluların yakalanmasında önemli bir yer tutan güvenlik kameraları, artık köylerde de kullanılmaya başlandı.
Yozgat’a bağlı Dayılı Köyü Muhtarlığı, özellikle hayan hırsızlıklarını önlemek amacıyla köyün giriş ve çıkışları başta olmak üzere köyün çeşitli yerlerine 5 güvenlik kamerası yerleştirdi.
Dayılı Muhtarı Seyfi Açıkgöz, 96 haneden oluşan köylerinin 354 nüfusa sahip olduğunu belirterek, köylerinde zaman zaman hırsızlık olaylarının yaşandığını söyledi. Mayıs ayında bir su motoru ve daha sonra da bir hayvan hırsızlığının olduğunu ifade eden Açıkgöz, “Hırsızlar yakalanamadığı için çalınan su motoru ve hayvanlar bulunamadı. Bizde hem hırsızlık olaylarını önlemek hem de bir hırsızlık olayı daha yaşanırsa hırsızların daha kolay yakalanmasını sağlamak amacıyla köyümüze güvenlik kamerası taktırdık” dedi.
Köylerinin 12 köyün bağlantı yolu üzerinde olduğunu ifade eden Açıkgöz, “Bu köylerin yolu bizim köyümüzün içinden geçmektedir. Dolayısıyla yoldan geçen araçlar da kayıt altına alınmaktadır. Kameralarımız 24 saat kayıt yapıyor. 60 gün kayıt yapabiliyor. Sürekli izleyebiliyoruz. Bu kameraların sayısını artırmayı düşünüyoruz. Köyümüzün de güvenliği açısından çok iyi oldu. Vatandaş çok huzurlu ve rahat bir şekilde uykusunu uyuyabiliyor” diye konuştu.
Köy bekçisi Zekeriya Şahinler de kameranın takılmasıyla birlikte çok rahatladığını belirterek, “Köy bekçiliği yapıyorum. Ben geceleri geziyordum. Kamera takıldı takılalı rahatladım ve şimdi köyü kameradan izliyorum” dedi.
Köylülerden Hacı Karaca da köy muhtarının öncülüğünde köylerine güvenlik kamerası takıldığını belirterek, “Köyümüz 24 saat gözetleniyor. Köyümüz yazın 100 hane. Kışın 60 haneye düşüyor bu hanelerde herkesin traktörü var, biçerdöveri var. Bu insanlar şehirde kalıyor. Traktörünü, her şeyini bırakıp içi rahat bir şekilde evinde rahat ediyor.
Bizim köyümüz hayvancılıkla uğraşıyor. Köyümüzde 2 bin küçük ve büyükbaş hayvan var. Böyle olunca hayvan sahibi de rahat ediyor. Gece bekçisi gece ayazda soğukta gezmeden rahatça sobasının başında yatıyor. Herhangi bir sıkıntımız yok. Köyümüz 5-6 yerden 24 saat izleniyor. Muhtarımıza çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji