YouTube

  • DOLAR
    %-0,16
  • EURO
    %0,34
  • ALTIN
    %0,51
  • BIST
    %-0,05
Türkiye’nin ilk kazayağı YERKÖY’DE ÜRETİLİYOR

Türkiye’nin ilk kazayağı YERKÖY’DE ÜRETİLİYOR

Yerköy İlçemizde zirai aletleri ustası Çelebi Tanış, yıllarını verdiği ziraat aletleri üretiminde çığır açacak önemli bir yeniliğe imza attı. Tanış’ın ürettiği yeni kazayağı sistemi tarım sektöründe ses getirecek
05072012tanis Yerköy 100. Yıl Sanayi Sitesi esnaflarından Çelebi Tanış, Türkiye’de ilk defa tek piston katmalı şase kazayağı üretimini gerçekleştirdi. Zirai aletlerde bir çığır açan yeni kazayağı çiftçinin işini bir hayli kolaylaştıracak.
Türkiye’de sabit kazayağı üretimi yapıldığını ifade eden Çelebi Tanış,  zirai aletleri üretiminde Yerköy ve Türkiye genelinde ilk ve tek piston katlamalı üçlü şase kazayağı üretimini kendilerinin imal ettikleri söyledi.
Tanış, “1967 yılından Yerköy İnan Küçük sanayi sitesinde küçük bir atölyede hizmet hayatına başladık.  1967 yılından itibaren gerek ben gerekse çocuklarım olsun zirai aletler üretimi ve imalatı yaparak geçimimizi sağlamaktayız.
Malum Yerköy ilçemiz tarım konusunda en verimli topraklara sahip bir mevkii ye sahiptir. Zirai aletler konusunda bir hayli gelişim gösteren tarım sektörü gün geçtikçe farklı farklı aletler üretimi göstermekte.
Firmamıza başvuran Hasan Hüseyin Kaya, aklında olan bir kazayağını yapıp yapamayacağımız konusunda iş yerimize başvurdu.
Aklından geçen bir şekil olduğunu bu şekli hayata geçirip geçiremeyeceğimizi soran Hasan Hüseyin Kaya, kağıt üzerinde bizlere aklındaki kazayağı örneğini bizlere çizimli şekilde anlattı.
Bizlerde gerekli incelemeler sonunda müşterimizin istemiş olduğu kazayağını imalatını gerçekleştireceğimizi belirtik. Ve bize verilen süre içerisinde Türkiye’de ilk ve tek olan4 metre60 santimlik piston katlamalı üçlü şase kazayağının imalatı yaparak teslim etmiş bulunmaktayız” dedi.
Zirai Aletleri ustası Çelebi Tanış, Yerköy dışında diğer il ve ilçelerde bulunan çiftçilerin ihtiyaçları doğrultusunda tüm zirai aletlerin belirtilen özelliklerde imal edeceklerini ifade ederken sözlerine şu şekilde devam etti, “İş yerimizde, kazayağı, kazayağı bileği,  tırmık, pulluk gibi bilimim tarım aletleri yanı sıra çiftçilerimizin istek ve doğrultusunda farklı ölçü ve özelliklerde tarım aletleri üretimi yapmaktayız.
Bunların yanı sıra çiftçimiz bizlere kendilerine özel tarım aletleri istedikleri takdirde belirtilen doğrulturda üretim yapmaktayız” şeklinde konuştu.
Yerköylü çiftçi Hasan Hüseyin Kaya ise aklından geçen piston katlamalı kazayağının bire bir aynısını yapıldığını belirterek şunları söyledi: ”Yerköy’ün Aşağı Elmacılı Köyünde ikamet etmekteyim, gerek ben gerekse çocuklarım ile birlikte tarım arazilerine ektiğimiz çiftçilikle ile geçimimizi sağlamaktayız.
Her yıl bin dönüme yakın tarım arazisini ekip biçmekteyiz. Her yıl olduğu gibi bu yılda seneye ekimini gerçekleştireceğimizi arazilerin işlenmesi için kazayağı ile sürmek için hazırlanıyoruz.
Bu yıl gerek arazilerimizin çokluğu olsun gerekse zaman kaybının fazla olmaması için aklımdan geçen piston katlamalı kazayağı örneğini Çelebi Tanış Ustamıza tarif ettim.
Tarif etmem ile birlikte işe koyulan Çelebi Ustamız, bana aklımdan geçen kazayağını yapa bileceğini ama bunun için bir hafta gibi bir zaman dilimi gerektiğini ifade etti.
İlk öncelikle yapamayacağı kanaatindeyim ama ara ara 100. Yıl Sanayi Sitesinde bulunan iş yerine gelip gittikçe bu işi yapa bileceği aklıma yattı. Allah razı olsun ki dediğim piston katlamalı kazayağını üretip bana teslim etti. Bu kazayağı ile gerek işlerim azalacak gerekse zaman kaybım ve yakıt tüketimi azalacaktır.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Yorum yapılmamış

  1. Hayırlı olsun gurur duyduk, ancak videosunu veya fotoğraflarını koysaydınız merak ettik nasıl bir şey.

  2. inşallah yerköydeki tüm sanayiciler böyle geliştirici ve icatçı olurlarda yozgata ve yerköye yakışır bir sanayiye kavuşuruz

  3. yerköy eskiden türkiyenin heryerinde tanınırmış sanayi olarak sanayi esnafından ricamm ogünlere tekrar kavuşalım lütfen herkes elini taşın altına soksun ve bir iş yapınca zengin olmaya çalışmayalım iş yaptıkça zengin olalım yavaş yavaş

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji