YouTube

  • DOLAR
    %0,02
  • EURO
    %0,04
  • ALTIN
    %-0,01
  • BIST
    %0,80
Üniversite öğrencilerine “İş Arama Becerileri” semineri verildi

Üniversite öğrencilerine “İş Arama Becerileri” semineri verildi

Yozgat Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Bozok Üniversitesi Yerköy Adalet Meslek Yüksekokulunda öğrencilere yönelik iş arama teknikleri seminerini verdi.
28042015iskurİş ve Meslek Danışmanı Abdullah Abdülkadir Karaduman,  İŞKUR Faaliyetleri,  İş Arama Kanalları, Mülakat Teknikleri, Özgeçmiş (CV) Hazırlama, İş Görüşmesinin İncelikleri gibi konulara ele aldıklarını söyledi.
Üniversite öğrencililerinin, iş yaşamına geçişlerinde doğru karar ala bilmeleri için bu tür seminer verdiklerini söyleyen Karaduman, “Yozgat ve ilçelerinde bulunan üniversite öğrencilerine yönelik iş yaşamına geçiş süreçlerinde kariyerleriyle ilgili doğru kararlar alabilmeleri ve bu doğrultuda kariyer hedeflerini gerçekleştirmeleri için, iş arama-bulma sürecinde önemli olan bazı becerilerin farkına varmaları, geliştirmeleri amacıyla bu tür seminerler yapmaktayız. Türkiye’deki üniversite mezunlarının büyük kısmı mezun olduktan sonraki süreçte iş arama kanallarını etkin şekilde kullanamadıkları için hayal ettikleri işi kaybediyorlar. Bunu önlemek için yapılması gereken doğru işi doğru kanalla aramak ve firma, pozisyona uygun Özgeçmiş (CV) hazırlamaktır. Üniversite hayatı biten öğrenciler mezun olduktan sonraki süreçte nasıl hedef belirlemeli, iç motivasyonu nasıl kazanması gerekiyor, etkin bir CV nasıl hazırlanır bunlar hakkında detaylı bilgiler vermekteyiz” dedi.
İş ve Meslek Danışmanı Burçin Arslanbulut ise iş arama sürecinin ikinci basamağı olan mülakat teknikleri konulu seminerini verdi.
Kişilerin kariyer hayatını ciddi anlamda etkileyen mülakat teknikleri hakkında detaylı bilgi veren Arslanbulut, “İyi bir özgeçmiş mülakatın kapısını açacaktır. Fakat bu işe girdiğiniz anlamına gelmiyor. Burada kişilerin yapması gereken şey mülakata gitmeden önce pozisyonla bağlantılı olarak kendi özelliklerini iyi analiz etmeli, ev ödevine iyi çalışmalı ve bunları işverenlere doğru kanallarla aktarmalıdır” şeklinde konuştu.
Arslanbulut, öğrencilere mülakat esnasında işverenlerin yeni mezun adaylara yönelttikleri sorular, bu sorulara nasıl cevaplar verilmesi gerektiği konusunda slayt gösterisi ile anlatım yaptı.
Gerçekleşen anlatımlar sonrasında, Matrax tiyatro topluluğu tarafından “Mülakat teknikleri” gösterisi sahnelendi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji