YouTube

  • DOLAR
    %0,14
  • EURO
    %-0,31
  • ALTIN
    %0,21
  • BIST
    %3,10
UYAP hayata geçirildi

UYAP hayata geçirildi

Bozok Üniversitesi ve Yozgat Savcılığının ortaklaşa yürütmüş olduğu UYAP Projesi Yerköy Adalet Meslek Yüksekokulu müfredatında okutulmaya başlanarak hayata geçirildi.
14042011uyapÜlke genelinde yer alan 16 Adalet Meslek Yüksekokulundan biri olan Yerköy Adalet Yüksekokulu müfredatına almış olduğu UYAP yazılım programı ile öğrenciler eğitim görmeye başladılar.
Ders programı ile öğrencilerin ülkemiz genelinde adalet sisteminde uygulanan yazılım programını kapsamlı olarak öğrenmelerini amaçlayan proje ile Bozok Üniversitesi bir ilke daha imza attı.
Bozok Üniversitesi rektörü Prof. Dr. İnci Varin’li UYAP projesinin amacının, öğrencilerin adliyelerin temel taşı olan UYAP programını öğrenmeleri, mesleğe başladıklarında sisteme yabancı kalmamaları ve ek bir eğitime gerek kalmadan verimli bir şekilde çalışmaya başlayabileceklerini ifade etti.
Varinli, “Yerköy Adalet Meslek Yüksek Okulu müfredatına UYAP Temel Eğitim Dersi olarak dâhil edilmiştir. Öğrenciler bu uygulamalı ders sayesinde adliyede görevli bir kâtibin genel olarak bilmesi gereken adli terimler, bir şikâyet başvurusu veya dava dilekçesinin gelmesinden sonuçlanmasına kadar olan tüm adli süreç ve bu süreç içerisinde yapılması gereken temel işlemlerde teorik bilgi almaktadırlar. Bu sürecin teorik anlatımları Uzaktan Eğitim ekranları aracılığıyla pratik olarak da uygulatılmakta, öğretilen verilerin pekiştirilmesi sağlanmaktadır.”dedi.
Projenin uygulanma aşamalarını yerinde incelemek üzere Yerköy Adalet Meslek Yüksek Okulunu ziyaret eden, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Yerköy Adalet Meslek Yüksekokulu’nu ziyaret ettiler.
Ziyarette, Yerköy Adalet Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğretim Görevlisi Abdullah Şengönül, öğretim görevlileri ve öğrenciler de hazır bulundu.
Çalışmaları yerinde görmek amacı ile derse katılan Üniversite Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli ve Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan hem proje hakkında bilgiler verdiler hem de öğrencilerle konuşarak projenin gelecekte mesleklerine ve mezun olduklarında iş bulmalarına büyük bir katkı sağlayacağını dile getirdiler.
Rektör Prof. Dr. İnci Varinli konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığı ile yaptığımız protokol çerçevesinde Türkiye’de ilk olarak Yerköy Adalet Meslek Yüksekokulumuzda UYAP Projesini hayata geçirdik. Proje öğrencilerimizin mezun olduktan sonra rahatlıkla UYAP Programını kullanmasını amaçlamaktadır. Böylelikle hem yargı sürecindeki işlerin daha hızlı ilerlemesi adına hem de gençlerimizin bu konuda bilgilendirilmesi adına önemli bir uygulama başlatmış olduk.
Burada özellikle Sayın Başsavcımıza, bize böyle bir fırsatı verdikleri için çok teşekkür etmek istiyorum. Proje gençlerimiz için gerçekten güzel bir fırsat, bunu iyi değerlendirmelerini tavsiye ediyorum. Üniversitemizin başlatmış olduğu bu uygulama Adalet Meslek Yüksekokulları içinde bir ilk; inşallah ilerde kapsamının daha genişleyerek tüm ülke genelindeki Adalet Meslek Yüksekokulları’nda ders olarak uygulamaya geçirileceğini rahatlıkla söyleyebiliriz.” dedi.
Öğrencilere de hitap eden Rektör İnci Varinli; “Burada amacımız sizleri en iyi ve donanımlı şekilde yetiştirmek ve sektöre kazandırmaktır. Böylelikle sektörün talepleri en iyi şekilde karşılanmış olacak.” dedi.
Yozgat Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan yaptığı açıklamada şunları ifade etti; “Bozok Üniversitemizle bir protokol imzaladık. Bu protokol ile gerek Yozgat Adliyemiz gerekse yargı sistemi içinde çalışan birimlerimizdeki ara eleman ihtiyacını karşılamak amacı ile Adalet Meslek Yüksekokulu öğrencilerimize UYAP Bilişim Sisteminin tanıtılması ve öğretilmesi amaçlanıyor.
DSCF6838Bu protokolün kapsamında, UYAP kullanıcı uzmanlarımız öğrencilerimize sistemi tanıtmakta, bu şekilde buradan mezun olan öğrencilerimiz adliyelerimiz de ve diğer birimlerimizde çalışma imkânı bulabilecekler. Bugün adliyelerimizde uygulanan bu sistem Avrupa’da kullanılan sistemler örnek alınarak hazırlanmış bir sistemdir. Siz öğrencilerimiz mezun olduklarında alana dair ihtiyaç hissedeceğiniz her tür bilgiyle donanmış olarak buradan mezun olacaksınız.
Malum teori ile pratiğin baş başa ve birlikte yürümesi gerekiyor. Bu sistemi öğrenerek buradan mezun olan öğrencilerimiz hem kolaylıkla iş bulabilecek hem de işe başladıkları yerlerde daha etkili bir şekilde verimli olabilecekler. Bu yaz öğrencilerimiz staj imkânı ile bu derste öğrendiklerini birebir Yozgat Adliyemizde uygulama şansı da bulacaklar.
Burada Bozok Üniversitemiz UYAP Bilişim Sisteminin önemini fark etti, başta Rektörümüze teşekkür ediyorum. Bizler de kendilerine destek olduk. Ben diğer adalet meslek yüksek okullarında da bu dersin okutulmasının faydalı olacağını düşünüyorum” dedi.
Haber: Yerköy Gazetesi

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji