YouTube

  • DOLAR
    %0,29
  • EURO
    %-0,04
  • ALTIN
    %1,45
  • BIST
    %3,10
Uyar, “Ebelerimiz Görevlerini En İyi Şekilde İdrak Etmektedirler”

Uyar, “Ebelerimiz Görevlerini En İyi Şekilde İdrak Etmektedirler”

Yerköy Toplum Sağlığı Başkanı Dr. Ali Alparslan Uyar, sağlık merkezlerinden görev yapan ebelerin, bireyin en temel hakkı olan sağlıklı yaşam hakkını doğumdan itibaren sağlayan ebelerin, doğum öncesi, doğum sonrası anne ve bebek bakımını üstlenerek, son derece önemli bir görevi idrak ettiğini ifade etti.
22042013drssYerköy Toplum Sağlığı Başkanı Dr. Ali Alparslan Uyar, Ebelerin sağlık teşkilatının can damarı olduğunu, Türkiye’de anne çocuk sağlığı ve aile planlaması, aşılama gibi koruyucu sağlık hizmetleri ifa ettiklerini belirtti.
Türkiye’nin en ücra köşesine ulaştıklarını ifade eden Yerköy Toplum Sağlığı Başkanı Dr. Ali Alparslan Uyar,  “ Sağlık Ocaklarımızda, hastanelerimizde görev yapan ebelerimiz, sağlık ocaklarında ve hastanelerimizde anne adaylarına, kadınlara, yeni doğan bebeklere yönelik tedavi edici sağlık hizmetlerinin verilmesinde de önemli görevler üstlenmektedir.
Halk sağlığı seviyesinin yükseltilmesi ve geliştirilmesinde özellikle kırsal alandaki tüm zorluklara ve ağır çalışma şartlarına rağmen ebelerin büyük rol oynadığı büyük bir gerçektir.
Toplum Sağlığı Merkezleri, Aile Hekimliği Merkezleri ve sağlık evlerinde; gebe, bebek, lohusa izlemleri, aile planlaması hizmetleri, aşılama hizmetleri, vatandaşlarımıza yönelik sağlık konularındaki eğitim hizmetleri, vb. ebeler tarafından yürütülmektedir.
Ebelerin, ev ziyaretlerindeki tespit ve gözlemleri, uygulanacak sağlık çalışmalarına ışık tutmaktadır. Yani hane halkını tanıyan ve o bölge hakkında fikir sahibi olan ebeler birçok sağlık çalışmasında kilit noktada yer almaktadır.
Yozgat ve İlçelerinde, Ana, Çocuk Sağlığı ile ilgili olarak yürütülen proje ve programlar özellikle ebelerimizin özverili çalışmaları ile gerçekleşmektedir. Ebelerimize yönelik verilen hizmet içi eğitimlerde bir yandan yürütülen programlar hakkında yeni bilgi ve uygulamalar aktarılırken, bir yandan da karşılaştıkları sorunlar değerlendirilip çözüm yollan aranmaktadır. Bilgi ve beceri yönünden günün gerekleri doğrultusunda donatılan ebelerimiz, ilimizde sağlık seviyesinin yükseltilmesinde önemli görevler üstlenmektedirler.
Bu kutsal görevi yerine getiren bütün ebelerimizin, Ebeler Haftasını en içten dileklerimizle kutlar, sağlık alanında sağlanan başarılardaki katkılarından dolayı teşekkür ederim.”dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji