YouTube

  • DOLAR
    %0,16
  • EURO
    %-0,02
  • ALTIN
    %0,25
  • BIST
    %0,18
Yemeklik Kaya Tuzu Tüketimi Artı

Yemeklik Kaya Tuzu Tüketimi Artı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından başlatılan rafine “Beyaz tuz yerine, Kaya tuzu tüketimi” kampanyası Yerköylü Tuz satıcılarının yüzünü güldürdü.
19022013kayatuzuGıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının başlatmış olduğu kampanya ile rafine beyaz tuz tüketimi yapan Yerköylülerin yemeklik kaya tuzu tüketimi yöneldiğini ifade eden Tuz Satıcısı İsmail Karabağ, yemeklik kaya tuzu satışlarının arttığını ifade etti.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in, “3 beyazla mücadele ediyoruz” başlığı adı altında başlatılan kampanyada, rafine beyaz tuz yerine kaya tuzu, rafine beyaz şeker yerine de esmer şeker kullanılmasının sağlanmasıyla ilgili tanıtımı yapılan kampanyanın Yerköy’de etkisini gösterdiğini ifade eden Tuz Satıcısı İsmail Karabağ, yemeklik kaya tuz satışlarında artış yaşandığını ifade etti.
Karabağ, “Sayın Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in yaptığı, 3 beyazla mücadele ediyoruz. Tuz, şeker ve unla ilgili temel gıda maddelerinin daha sağlıklı olması yönünde bir dizi çalışma başlatıldığı konusundaki açıklamasının ardında Yerköy ilçe halkımız, yemeklik kaya tuzuna rağbet göstermiş durumda.
İlçemizde, ay içerisinde 10 kişiye yemeklik kaya tuzu satıyorsak şimdi Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in açıklaması sonrası 50 ila 60 aileye yemeklik kaya tuzu satışı gerçekleştiriyoruz. Bunların yanı sıra, Ankara, İstanbul gibi büyük şehirlerden gelen hemşerilerimiz ise yemeklik kaya tuzu alarak yaşadıkları memleketlere gitmektedirler.”dedi.
Türkiye’nin en kaliteli kaya tuzunun Yerköy sınırları içerisinde bulunduğunu ileri süren Karabağ, yemeklik kaya tuzunun kilosunu 50 kuruştan sattıklarını ifade etti.
Yemeklik kaya tuzu kullanıcısı Hasan Şimşek ise, yemeklik kaya tuzunu yıllardır yemeklerinde kullandıklarını, rafineri tuz kullanımı asla bir daha yapmayacaklarını ifade etti.
Şimşek, “Önceleri evimizde ve iş yerimizde rafineri tuz kullanıyorduk. Ama bundan 3 yıl önce evimizde ve iş yerimizde yemeklik kaya tuzu kullanıyoruz. Ve de çok memnunuz, inanıyorum ki, rafineri tuz yerine yemeklik kaya tuzu kullanan kişiler bir daha bu tuzdan vazgeçemeyeceklerdir.”dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji