YouTube

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %-0,12
  • ALTIN
    %0,48
  • BIST
    %1,77
Yeni Bölümler Onaylandı

Yeni Bölümler Onaylandı

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, İlahiyat Fakültesi’ne bu yıl öğrenci alınmasıyla birlikte Lisans ve Yüksek Lisans eğitimine de onay çıktığını, Yerköy Adalet Meslek Yüksek Okulu’nun ikinci eğitime başlayacağını, Yozgat Sağlık Meslek Yüksek Okulu’nda Yaşlı Bakım bölümünün açılanacağını bildirdi.
16062012ucarBozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Bozok Üniversitesi’nin gelişimini sürdürdüğünü belirterek, yeni öğretim yılında yeni bölümlerin açılıp, öğrencilerin alınacağını vurgulayarak, ”Bununla birlikte sevindirici olan İlahiyat Fakültesi’ne öğrenci alınması konusunda YÖK onay verirken, lisans ve yüksek lisans eğitimine de onay verilmiş olmasıdır” dedi.
Rektör Uçar yaptığı açıklamada, Bozok Üniversitesi’nin gelişmesi noktasında yapılan ve yapılacak çalışmalar hakkında da bilgiler verdi.
Yerel basın kuruluşlarının yayınlarını yakından takip edip, yaptıkları çalışmaların doğru-yanlış bakımından değerlendirmesini yapma imkanı bulduklarını kaydeden Rektör Uçar, İlahiyat Fakültesi ile birlikte Yozgat Sağlık Meslek Yüksek Okulu Yaşlı Bakım bölümüne öğrenci alınacağını, Yerköy Adalet Meslek Yüksek Okulu’nda ikinci eğitimin başlayacağını kaydetti.
Uçar, ”İlahiyat Fakültesi’ne öğrenci alımı ile ilgili çıkan kararda lisans ve lüksek lisans eğitimine de onay verildi. Eğitim Fakültemizin Fen Bilgisi bölümünün açılması için gerekli koşullar oluşturuldu, onay bekliyoruz. Eğitim Fakültemiz içinde lisans ve yüksek lisans eğitimi noktasında onay verilebileceğini umut ediyoruz” diye konuştu.
Bozok Üniversitesi bünyesinde 8 Fakülte, 3 Yüksekokul ve 6 Meslek Yüksekokulunun eğitim öğretim verdiğini bildiren Rektör Uçar, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: ”Yeni projelerimiz var, olanların tamamlanması ile öğrencilerimiz, çalışanlarımız için çağdaş, ergonomik çalışma ve yaşam alanları sunmayı hedefliyoruz. Geçtiğimiz yıl doğalgazı, kanalizasyon ve asfaltlama işlemini tamamlamış bulunuyoruz.
Rektörlük hizmet binası, Mühendislik-Mimarlık fakültesi ek binası için TOKİ ile işbirliği imzaladık. İhtiyaç haline gelen lojman yaptırılması için kolları sıvadık. Kongre ve Kültür Merkezimizin büyük salon ihalesi yapıldı. Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu Tarih-Kültür ve Araştırma Merkezinin bina yapımı için ilahe hazırlıkları sürüyor. TOBB tarafından yaptırılan Sağlık Yüksekokulu önümüzdeki günlerde açılacaktır. İMKB tarafından yaptırılacak olan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun bina hafriyat çalışması bitmek üzeredir.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemizin ek bina inşaatı büyük bir hızla devam ediyor. Bozok Üniversitesi Sürekli Araştırma ve Uygulama Merkezimizi aktif hale getirdik, bu merkezimiz hem öğrencilerimize hem de ile çok çeşitli eğitimler vermeye devam ediyor.
Bilimsel ve akademik projelendirme ihtiyacını karşılamak üzere Proje Koordinasyon Merkezimizi kurduk. Mezunlar Birliğimizi kurduk bu birlik hem mezun öğrencilerle bağlantıyı sağlıyor hem de öğrencilerimize sertifikalı eğitimler düzenliyor. Araştırma ve geliştirmeye hizmet etmek için kurduğumuz merkezi araştırma laboratuar binamız tamamlandı, teçhizat alımları için ihale çalışmaları devam ediyor.
En son yaptığımız alt yapı ve teçhizat yatırımları ile tıp fakültemiz ve hastanemiz hızla ilerliyor. Son 8 ayda Hastanemizin cirosu ve hasta kapasitesi 8 kat artmıştır.”

Sosyal Medyada Paylaşın:
Etiketler:
Nda Prof Dr Verdi Yeni

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji