YouTube

  • DOLAR
    %0,09
  • EURO
    %0,11
  • ALTIN
    %0,31
  • BIST
    %-0,50
Yerköy Devlet Hastanesinde MR Hizmeti Başladı

Yerköy Devlet Hastanesinde MR Hizmeti Başladı

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri olan sağlık alanında iktidar olan yapılan reformlardan Yozgat’ın da nasibini aldığını belirterek, Yerköy’de hayırseverlerin de katkısı ile MR cihazının hizmete girdiğini söyledi
13082012saglikTürkiye’de 2003 yılından bu tarafa gerçekleştirilen reformlar sayesinde hastane kapılarında kuyruk bitirilerek, ‘tek çatı’ uygulamasıyla vatandaşların istedikleri hastanede tedavi olabilmelerinin sağlandığını belirten Milletvekili Yusuf Başer, sağlık politikaları ve Yozgat’a kazandırdıkları hakkında açıklamalarda bulundu.
Başer, ‘Genel Sağlık Sigortası’ ile vatandaşlara eşit kapsam ve kalitede sağlık hizmeti sunulmaya başladığını belirterek; “Yoksul vatandaşların sağlık sigortası primleri, devlet tarafından karşılanmaya başlanırken, anne ya da babasının prim borcu olup olmadığına ya da diğer yükümlülüklerini yerine getirip getirmediğine bakılmaksızın 18 yaş ve altındaki bütün çocuklar şartsız olarak bütün sağlık hizmetlerinden yararlanabilir hale getirildi.
Hava ambulanslarıyla Türkiye’nin en ücra köşesindeki hastaya ulaşılabiliyor. Vatandaşın ilaca ulaşabilmesi kolaylaştı . İlaçta yüzde 18 olan KDV oranı yüzde 8’e düşürülerek ilaç fiyatlarında önemli bir oranda düşüş elde edildi.
Hastanelerin tek çatı altında birleştirilmesiyle herkes bütün sağlık kurumlarından yararlanabilir hale geldi. Aile hekimliği projesi devreye sokularak erken tanı ve tedavi için önemli bir adım atıldı” dedi.
Yozgat’ta ve ülkenin pek çok yerinde basit bir film çekimi için dahi günlerce beklenildiğini ileri süren Başer, Yerköy’de kurulan MR ve tomografi hizmetlerine ulaşmak için insanların büyük sıkıntılar yaşadığını ifade etti.
Başer, şunları söyledi: “Ak parti hayalleri gerçek hale getirdi. Şimdi ise Yozgat’ta sağlık alanında yapılan yatırımlar sayesinde vatandaşlarımızın çevre illerde bu filmleri çektirmek için mağdur olmalarının önüne geçilmiştir.
Yozgat’ın sağlığında büyük bir yeri olan Yerköy devlet hastanesi toplam hasta potansiyeli olarak 60 bin nüfusa hizmet vermekte ve günlük bin 500 kişiye poliklinik hizmeti vermektedir.
Bu cihazla birlikte sağlıkta dönüşümün Yozgat’taki öncüsü olmayı sürdürmekte olan Yerköy Devlet Hastanesi Sağlıkta öncülüklerine TUR ameliyatlarında 21yy teknolojisi olan Plazma Kinetik teknolojisi Yozgat’ta ilk olarak Yerköy Devlet Hastanesinde hizmete geçmiştir
MR cihazını bağışlayan hayırsever hemşerimiz Turgay Erkılıç olmak üzere emekleri olan herkese teşekkür eder MR cihazının Yerköy’ümüze ve Yozgat’ımıza hayırlı uğurlu olmasını dilerim.”
SOYSAL’IN AYDINCIK ÇIKARTMASI
AK Parti Yozgat milletvekilleri Yusuf Başer ve Ertuğrul Soysal Aydıncık ilçesini ziyaret ederek esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.
Milletvekilleri Başer ve Soysal, esnafları tek tek ziyaret ederek sohbet edip sorunları dinledi. AK Parti’nin çalışmalarının yanı sıra Yozgat ve ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan vekiller, son günlerde artan terör saldırılarına da değindiler. Milletvekili Yusuf Başer, “Hakkâri’nin Çukurca ilçesinde terör örgütü PKK tarafından 6 asker ve 2 korucunun şehit edildiği hain saldırıyı kınıyoruz.
Bu hain saldırıyı yapanlar şunu çok iyi bilmelidirler ki ülkemiz, gerçekleştirilen bu terör eylemleri karşısında hiç bir zaman sarsılmayacak, dün olduğu gibi bugün ve bundan sonrada birlik ve beraberliğini koruyacak, terörle sonuç elde edilemeyeceğini bir kez daha gösterecektir.
Hükümetimiz ve güvenlik kuvvetlerimiz tüm vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için azimli ve kararlı bir şekilde terörle mücadelesini sürdürmektedir ve sürdürmeye devam edecektir.” diye konuştu.
Ziyarete milletvekillerinin yanı sıra AK Parti Yozgat İl Başkanı Fahri Açıkgöz, Aydıncık Belediye Başkanı Bahattin Özger, AK Parti Aydıncık İlçe Başkanı Burhan Koçak, Baydiğin Belediye Başkanı Osman Uslu, Kazankaya Belediye Başkanı Celal Kılıç, Kösrelik Belediye Başkanı Dursun Kuzu ve Baştürk Belediye Başkanı Nejdet Kurt’ta katıldı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji