YouTube

  • DOLAR
    %0,20
  • EURO
    %-0,13
  • ALTIN
    %0,28
  • BIST
    %3,10
Yerköy İlçemizde köylerin temizlik çalışması başladı

Yerköy İlçemizde köylerin temizlik çalışması başladı

Yerköy Kaymakamlığı, görevlendirdiği işçilerle, köylerde temizlik çalışması yapmaya başladı.
12012012hkoyŞehirde ne varsa köylerde de o hizmetler olmaya başladı. Yozgat`ta yol, su ve kanalizasyona kavuşan köylerde artık temizlik çalışmaları da başladı.
Yerköy Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından hazırlanan ve Yozgat İşkur Müdürlüğü tarafından onaylanarak hayata geçirilen Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında, Kaymakamlık bünyesine istihdam edilen 5 kişi köylerin temizlik işlerinde görevlendirildi. Her sabah köylere giden işçiler, köy meydanı, cami, okul ve yol kenarlarındaki çöpleri temizliyor.
Yerköy’ün Akpınar Köyü Muhtarı İdris Akgül, temizlik işçilerinin 15 günde bir köylerine gelip temizlik yaptıklarını belirterek, “Bu uygulamadan çok memnunuz. Temizlik çalışmalarına köylülerimizde destek verip, köyümüzdeki çöpleri topluyoruz. Bu uygulamayı başlatan Yerköy Kaymakamımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Köylülerden Muhittin Karabulut`ta, şehirde ne varsa köylerde de onun olması gerektiğini belirterek, “Yolumuz, suyumuz, kanalizasyonumuz var, şimdide köylerimizdeki çöpler toplanıyor. Çok iyi bir uygulama” dedi.
Yaptıkları işten memnun olduklarını belirten temizlik işçilerinden Serkan Taş, “İşimiz yoktu, buraya başladık. Köylerde temizlik yapıyoruz. Ancak süre kısa bir süre sonra bu işten ayrılıp işsiz kalacağız.
Bu işin süresinin uzatılmasını istiyoruz” diye konuştu. Çelebi Canbolat`ta işi olmadığı için evlenemediğini belirterek, “Kız istemeye gidiyoruz, siz geçici işte çalışıyorsunuz diye kız vermiyorlar.
Bu işin sürekli olmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.
Neşet Kaya isimli işçide Başbakan Recep Tayyip Erdoğan üç çocuk yapınız sözüne uyduklarını ifade ederek, “Üç çocuğum var ama işsizim. Geçici olarak burada çalışıyorum, üç ay sonra işten çıkartacaklar. Bu işin süresinin uzatılmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Yerköy Kaymakamı Bayram Gale, günümüzde şehirde ne varsa artık köylerde de o hizmetin olduğunu belirterek, “Bütün köylerimizde elektrik, su, yol ve kanalizasyon bulunuyor. Şimdi de Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında işe aldığımız işçilerimizle köylerimizde temizlik çalışması başlattık. İşçilerimiz günde iki köye giderek köyün temizlik işlerini yapıyor.
Bu işçilerimiz bahar aylarında da yine görev yaparak ağaçlandırma temizlik ve çevre düzenleme işlerinde çalışacak” dedi.
 Haber: Yerköy Gazetesi

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji