YouTube

  • DOLAR
    %0,35
  • EURO
    %0,34
  • ALTIN
    %0,27
  • BIST
    %1,66
Yerköy Vergi Dairesi “Vergi Haftası'nı” kutladı

Yerköy Vergi Dairesi “Vergi Haftası'nı” kutladı

Yerköy Vergi Dairesi Müdür Vekili Mustafa Bulut, , “Vergi Haftası” etkinlikleri kapsamında Yerköy Kaymakamı Bayram Gale’yi ve Yerköy Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu’nu ziyaret etti
25022013vergiYerköy’de Vergi Haftası etkinlikleri, sabah saatlerinde Kırşehir Caddesinde bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başladı.
Çelen koyma töreni sonrası Yerköy Vergi Dairesi Müdür Vekili Mustafa Bulut ve Vergi Dairesi heyeti, hafta dolayısıyla Yerköy Kaymakamı Bayram Gale ve Yerköy Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu’nu makamında ziyaret ettiler.
Vergi Haftası etkinliklerinin vergi bilincini oluşturmak için düzenlendiğine işaret eden Yerköy Kaymakamı Bayram Gale, “Bir ülkedeki sağlık, eğitim ve güvenlik gibi kamu hizmetlerinin sağlanması için vergi büyük önem taşıyor. Kamu hizmetlerinin ana kaynağı vergidir.  Vatandaşımızın adil bir şekilde vergi vermesi ve vergisini ödeyebilir hale edilmesi için düzenlemeler yapıldı. Vermek kolay değildir. Yerköy Vergi Dairesi Müdürlüğü çalışanlarımız vatandaşlımızın vergisini gönüllü olarak vermesini sağlamak için başarılı çalışmalar yapıyor” dedi.
Vergi haftası etkinlikleri kapsamında vergi bilincini oluşturmak için ilk ve orta dereceli okullarda öğrencilerle bir araya geleceklerini ifade eden Yerköy Vergi Dairesi Müdür Vekili Mustafa Bulut,  vatandaşın vergisini gönüllü olarak ödemesini sağlamaya çalıştıklarını söyledi.
Bir ülkede yaptığı yatırımlar sayesinde para kazanan kişilerin, bu ülkeye hizmet etmesi gerektiğini belirten Bulut, “Gelişen teknoloji ve Gelirler İdaresi Başkanlığı’nın başarılı çalışmaları nedeniyle ülkemizde vergi konusunda en küçük bir taviz bile verilmiyor. Vergi Dairesi Başkanlıkları uygulamalarında mükelleflerin haklarını gözetmeyi ilke edinmiştir. Vergi kanunlarına gönüllü uyumluluğun geliştirilmesi ile mükelleflerin sorumluluk ve hakları konusunda bilinçlendirilmesi konularında önem çalışmalara imza atılmış ve bu konuda çalışmalar devam etmektedir” dedi.
Yerköy Vergi Dairesi Müdür Vekili Mustafa Bulut ve Vergi Dairesi heyeti ziyaretinde Yerköy Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu ise, “Son yıllarda Türkiye’mizde görüyoruz ki gelirlerimizin çoğu faize değil, kamu yatırımlarına gitmeye başladı. Bunun sonuçlarını görmemek mümkün değil. Bu durumun en iyi göstergeleri Eğitim, sağlık kurumlarında bunların yanı sıra altyapı, üst yapı gibi çalışmalarda büyük değişimler görüyoruz.
Adaletli, dengeli ve iyi yayılmış bir vergi politikası ve bunun etkin, verimli harcamasına dayanan bir kamu harcama politikasıyla inşallah ülkemiz daha güzel olacaktır. “dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji