YouTube

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %-0,12
  • ALTIN
    %0,48
  • BIST
    %1,77
Yerköy'de 23 Nisan coşku ile kutladı

Yerköy'de 23 Nisan coşku ile kutladı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Milletin istiklâlinin yine milletin azim ve kararı ile kurtarılacağının” işaretini vermesi ile bir ulusun son bir hareketle düşmanı yerle bir edip, kendi iradesini eline aldığı gün olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Yerköy’de de bir kez daha aynı ruh ve heyecanla kutlandı
23042012nisanAtatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği, milli iradenin büyük bir haykırışla tecelli ettiği bu günde yağmurlu ve serin havaya rağmen Yerköy stadyumunda coşkulu bir bayram kutlandı.
Atatürk Anıtında düzenlenen törenle başlayan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Yerköy stadyumunda devam etti.
Atalarının kendilerine armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramını hazırladıkları gösteriler ve çeşitli programlarla kutlayan öğrenciler, Yerköy stadyumunda coşku seli oluşturdular.
Kutlamalarda Yerköy Kaymakamı Bayram Gale, Cumhuriyet Savcısı Başsavcısı Zafer Ergüden, Yerköy Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, Garnizon Komutanı M.Deniz Işıklar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Doğan Genç, halk ve öğrencilerin bayramını kutladılar.
Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile devam eden kutlama töreninde günün anlam ve önemine belirten konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Doğan Genç, çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın Atatürk tarafından tüm çocuklara armağan edilmesinin Cumhuriyet nesillerine Atatürk’ün verdiği önemin de bir göstergesi olduğunu ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Doğan Genç;
“Türk Milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Türk halkının var olma veya yok olma savaşları içinde egemenliği ilan ettiği tarih olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını burada kutlamaktayız.
1979 Yılında UNESCO tarafından Dünya Çocuklar Yılı ilan edilmesi ile ilk olarak 1979 yılında altı ülkenin katılması ile uluslar arası boyuta taşıdığınız bu milli bayramımıza, ortalama olarak her yıl kırkın üzerinde ülkeden gelen ve Türk çocuklarının misafiri olan yabancı ülke çocukları da katılmaktadırlar. Dünya’da çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek millet Türklerdir.
Büyük Önder Atatürk’ün düşüncesinde çocuklar, milletin geleceğidir. Onlara duyduğu sarsılmaz güvenin ve büyük sevginin ifadesi olarak, millî bayramımız olan 23 Nisanları çocuklara armağan etmiştir. Tarihimizin gurur dolu sayfalarının yeni nesillerce öğrenilmesi ve Türk devletinin devamını emanet edeceğimiz yeni Cumhuriyet bekçilerinin bu bilinçle yetişmesi amacı ile 23 Nisanlar, önemli birer vesiledir.”dedi.
İlçe Milli Eğitim müdürü Doğan Genç’in konuşması sonrasında, çeşitli okulların öğrencileri tarafından hazırlanan halk oyunları ve şiirler okunması ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı son buldu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji