YouTube

  • DOLAR
    %0,16
  • EURO
    %-0,16
  • ALTIN
    %0,25
  • BIST
    %0,14
Yerköy’de 6 bin kişi iftarda buluştu

Yerköy’de 6 bin kişi iftarda buluştu

“Bereket Ekspresi” ve “Bozok Bereket Kervanı” ortak iftar düzenledi
05072014yemekBayrampaşa Belediyesi, Yozgat Valiliği ve Yozgat Belediyesi, Yerköy ilçesinde 6 bin kişiye iftar yemeği verdi.  
Bayrampaşa Belediyesi tarafından “Kardeşlik Sınır Tanımaz” sloganıyla başlatılan, “Bereket Ekspresi” ve Yozgat Valiliği ve Yozgat Belediyesi işbirliği ile hazırlanan ve “Gönül sofrasında sizlerle” sloganıyla yola çıkan “Bozok Bereket Kervanı”  Yerköy Molla Hüsrev Cami önünde 6 bin kişiye iftar yemeği verildi.
Gerçekleşen iftar yemeğine, Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner, Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Yerköy Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, İlçe Kaymakamı Nevzat Şengök, Yerköy Cumhuriyet Başsavcısı Semih Şimşir, daire amirler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Yerköy’de güzel bir iftar programında birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Bayrampaşa Belediyesi’nin yürütmüş olduğu iftar programı için Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner’e  ve Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı’ya teşekkür etti.
Vali Yazıcı, Bayrampaşa Belediyesi’nin Bereket Ekspresi’nin Anadolu’da da iftar sofraları oluşturduğunu, 1 Temmuz Salı günü İstanbul’dan hareket ettiğini, Bereket Ekspresi ile Yozgat Valiliği ve Belediyesi tarafından yola çıkan Bozok Bereket Kervanı’nın ortak iftar sofrası kurduğunu söyledi.
Vatandaşlarla birlikte aynı sofrada iftar açmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Yazıcı, şu ifadeleri kullandı:
“Bugün burada iki önemli oluşumun iki önemli çalışmanın birleştiği bir faaliyet içerisindeyiz. Birisi Bayrampaşa’dan gelen İstanbul’dan yola çıkan “Kardeşlik Sınır Tanımaz” sloganıyla yola çıkan “Bereket Ekspresi” bir diğeri de bizlerin bir sene önce Bayrampaşa’dan ilham alarak başlattığımız ama tamamen Bozok Yaylası Yozgat sınırları içerisinde ceryan eden “Bozok Bereket Kervanı” tabi geçen sene bütün ilçelerimizi gezdik Geçen sene başlatmış olduğumuz bu kervanla, yine bu senede de gezmeye başladık. Ancak bu sene bir süprizle karşılaştık. Bu sürpriz ise Bayrampaşa Ekspresinin ilimiz sınırları içerisinde demiryoluyla geçecek olmasıydı. Tabi bunun ilk istasyonumuz ilçe bazında Yerköy sonra Şefaatli Yenifakılı geliyor. Bugün Yerköy ilçemizde durdular. Misafirimiz oldular ve ortak düzenlediğimiz iftar programına 6 bin yemek dağıtımı gerçekleşti. 6 bin Yerköy’lü vatandaşımız ile beraber aynı duaya amin demek, aynı yemeğe kaşık sallamak, aynı havayı teneffüs etmek, aynı duygu ve düşünceler etrafında toplanmak güzel bir olay.”
Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner ise Türkiye’de ilk defa düzenlenen ”Bereket Ekspresi” ile Anadolu’da 20 il ve ilçede tren garlarında özel iftar programları gerçekleştirdiği belirterek şu açıklamalarda bulundu:
“Bayrampaşa belediyesi olarak Adapazarı’ndan başladığımız özelliklede Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yollarından (TCDD) özellikle organize etmiş olduğumuz on beş tane vagonumuzla beraber “Kardeşlik Sınır Tanımaz Anadolu Ekspresimizle” birlikte yollara düştük. Gayemiz bir kültür projesini Anadolu’ya yaygınlaştırmak. Bayrampaşa’nın demokratik yapısında bulunan Anadolu insanının selamlarını sevgilerini muhabbetlerini gönül aşkını Anadolu insanıyla beraber birleşebilmektir. Biz burada bir kültür projesi yapıyoruz. Bu kültür projesinin bugünkü ayağı da bildiğiniz gibi Yerköy ilçemizde bunu yaptık. Bugün burada bulunan sayın valime ben buradan teşekkür ediyorum. Sayın Abdulkadir Yazıcı beyin buna benzer bir projesini olan “Gönül sofrasında sizlerle” sloganıyla yola çıkan “Bozok Bereket Kervanı”  ile birleştirdik. Böylece iki projeyi muhteşem bir şekilde Yerköy halkıyla beraber bir araya getirdik” dedi.
Gerçekleşen konuşmalar sonrasında, Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından seslendirilen ilahileri dinledi.  Tiyatro sanatçısı Burak Öngel’in “Çelebi Emmi”  isimli sahne performansı ve yarışma programı ise izleyenlerden büyük beğeni topladı.
“Bereket Ekspresi” trenin diğer durakları Yerköy’den sonra Yozgat’ın Şefaatli ilçesi, Kayseri, Sivas, Malatya, Mersin, Karaman, Konya, Afyonkarahisar, Manisa’nın Salihli, Aydın’ın Nazilli, İzmir’in Selçuk ve Tire ilçeleri, İzmir, Soma ve Manisa olacak.
HABER : FERHAT KAYHAN

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

2 yorum

  1. Gerçekden Yerköye yakışır bir etkinlik oldu, Emeği geçen herkesten Allah razı olsun.

  2. kendi bünyesiyle kendi halkına iftar yemeği vermeyen yerköy belediyesi başkasının verdiği iftar yemeğiyle iftahar ediyor hayırlı olsun

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji