YouTube

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %-0,12
  • ALTIN
    %0,48
  • BIST
    %1,77
Yerköy’de Bitki Koruma Ürünleri Uygulama Eğitimi

Yerköy’de Bitki Koruma Ürünleri Uygulama Eğitimi

Yerköy İlçemizde, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen “Bitki Koruma Ürünleri Uygulama Eğitimi” toplantısı gerçekleşti.
16052013tarimYerköy İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, Yerköy Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda, Bitki Koruma Ürünleri Uygulama Eğitimi almayanlara yönelik toplantı yapıldı.
Toplantıya Yerköy Kaymakamı Bayram Gale, Yerköy İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürü Hakan Yıldız, Ziraat Odası Başkanı Bahri Yılmaz, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Ziraat Mühendisleri (Tar-Gel) hazır bulundular.
Yerköy Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda konuşma yapan Yerköy İlçe Kaymakamı Bayram Gale, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla toplantıya katılan çiftçilerin çiftçiler gününü kutlayan Yerköy İlçe Kaymakamı Bayram Gale, Yerköy denince akla hububat geldiğini ifade etti.
Gale, “Yerköy İlçemizin arazisi ve konumuna baktığımızda, çok geniş bir araziye sahiptir. İlçemizde yaşayan bir çok vatandaşımız geçimini farklı sektörlerle yapsa da yinede çiftçilikte yapmaktadır. Çiftçilikte gelişen tarım sektöründe geri kalmamak için Yerköy ilçemizde modern tekniklerini de kullanarak hububatın daha verimli hale getirmeliyiz. Yerköy’de tarım üretimini çeşitlendirmemiz lazım. Bu çeşitliliği artırmak için siz kıymetli çiftçilerimizin girişimleri bizler için çok önemlidir.”dedi.
Amaçlarının çiftçilere doğru ilacı doğru zamanda ve tekniğine uygun olarak uygulanması, üretilen üründen gerek çiftçinin gerekse tüketicimizin ilaç kalıntılarından zarar görmemesi için eğitim çalışmalarının önemine değinen Yerköy İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürü Hakan Yıldız, “Bitki Koruma Ürünlerinin Reçeteli Satılması Hakkındaki Yönetmelik” gereğince Bitki Koruma Ürünleri Satışının Reçete ile yapılmaktadır.
Üreticilerimiz kesinlikle reçetesiz ilaç almamaları gerekmektedir. Yönetmelik gereğince Zirai Mücadele yapan tüm üreticilerin İl ve İlçe Müdürlüklerine başvurarak  “Bitki Koruma Ürünleri Uygulama Belgesi” almaları gerekmektedir.”belirtti.
Bu belgeyi almayanların Zirai Mücadele uygulamaları yapmalarının yasak olduğunu  vurgulayan Yıldız, “Üreticilere mevzuat uyarınca herhangi bir bitki koruma ürünü kullanımı hakkında kayıt tutulması ve bunun önemi, Bitki Koruma Ürünü Reçetesi ve Reçete ile satın alınan bitki koruma ürününün; tavsiye edilen doz ve uygulama şekli ile tavsiye edilen bitki ve zararlı organizma dışında kullanılmaması gerekmektedir.
Bitki koruma ürünlerini Bakanlıkça belirlenen tavsiyelere göre; uygun zamanda, uygun dozda ve uygun zirai mücadele aletleri ile uygulayarak ve bu uygulamaların kayıtları tutulmalıdır. Yani yapılan uygulamaların takibi Üretici Kayıt Defterinde tutulması çok önemlidir.
Ayrıca bitki koruma ürünleri kullanan üreticilere yönelik eğitimde; bitki koruma ürünlerinin nasıl kullanılması gerektiği, bu ürünleri kullanırken nerelere dikkat etmeleri ve gerek çevreye gerekse kendilerine zarar vermemeleri için alınması gereken tedbirler çok önemlidir.”dedi.
Yıldız “ Eğitime katılan üreticilere, Yerköy İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından sadece kendi üretim alanında bitki koruma uygulaması yapabilmesi amacıyla Bitki Koruma Ürünleri Uygulama Belgesi verilecek.”dedi. Sorumluluklarını yerine getirmeyen üreticilere 5996 Sayılı Kanuna göre İdari yaptırımlar uygulandığı hatırlatan Yıldız,  gerçekleşen sunumlar sonrasında üreticilerin sorularına cevap verildi.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Etiketler:
Bir Gale Geri Hakan Yapan

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji