YouTube

  • DOLAR
    %0,33
  • EURO
    %0,18
  • ALTIN
    %1,15
  • BIST
    %1,77
Yerköy’de Ebru Sanatı Kursu Açılacak

Yerköy’de Ebru Sanatı Kursu Açılacak

Yerköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Ebru Sanatını tanıtmak ve sevdirmek amacıyla kurs açılacak. 
22052013ebruİlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde ebru sanatı kursunun açılacağını ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, kurs için gerekli çalışmaların başladığını ifade etti.
Ebru, kitreyle yoğunlaştırılmış su üzerine tezyini kâğıt ile resim yapma sanatı olduğunu ifade eden Yavuz,” Ebru Sanatı, Geleneksel Türk Sanatlarındandır. Ebru, bir resim sanatı olmakla beraber, resim sanatı olmaktan ibaret değildir. Aynı zamanda nükteli bir şiir, yumuşak bir ezgidir.
Kâğıt süsleme sanatlarının en önemlilerinden biri olan Ebru sanatı, Bütün Osmanlı sanatlarında olduğu gibi usta, çırak usulü ile öğrenilen ve sanatçının iradesi dışında birçok değişkenden etkilenen bir sanattır.
Biz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu sanatı yapanları çoğaltmak için Yerköy ilçemizde gerekli çalışmalara başladık. İnanıyorum ki açtığımız bu kurs Yerköylüler yoğun ilgi gösterecektir.”dedi.
Açılacak olan kursun açılışını kamuoyuna duyuracaklarını ifade eden Yavuz, Ebru Sanatı kursu için öğretmenler ile çalışmalarının tüm hızı ile devam ettiğini ifade etti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji