YouTube

  • DOLAR
    %0,21
  • EURO
    %0,03
  • ALTIN
    %0,93
  • BIST
    %2,66
Yerköy'de “Gaziler Günü” kutlandı

Yerköy'de “Gaziler Günü” kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü tüm yurtta olduğu gibi Yerköy’de de çeşitli etkinliklerle kutlandı
26092012gazi19 Eylül Gaziler Günü tüm yurtta olduğu gibi Yerköy’de de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulması ile başlayan tören, İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşunda bulunulması ile devam etti.
Jandarma Kıdemli Çavuşu, törende yaptığı konuşmada 19 Eylül Gaziler Günü’nün 91’inci yıl dönümünü gururla kutladıklarını söyledi.
‘Milletlerin tarihlerinde gurur günleri vardır ama Türk Milleti’nin gurur günleri hepsinden fazladır’ diyen Kıdemli Çavuş, şöyle devam etti:
“Dünya tarihinde hiçbir ülke bu kadar gururu bir arada yaşamamıştır. Türk Milletinin en önemli özelliklerinden biri de acıyı paylaşmak sevince ortak olmaktır. Şehitlerimizin ruhlarını huzurlu kılmamız için silah arkadaşları olan gazilerimize hak ettikleri değeri vererek onları her yerde onurlandırmalıyız. İç ve dış düşmanlara karşı mücadelemiz her zaman devam edecek.
Türk tarihi emsali görülmemiş kahramanlıklarla doludur. Bugün, bağımsızlığımızı ve varlığımızı düşmana kendini siper etmiş kahraman vatan evlatları ve gazilerimize borçluyuz, onlar ki; yüz yıllardan beri Türk’ün yaşam mücadelesinin bayraktarlığını yaparlar.
Onlar ki; hür ve bağımsız yaşamak için kanlarını akıtan, gaziliğin şeref nişanelerini gururlar taşıyanla, istiklal savaşında Yunan’a, Kıbrıs’ta Rum’a, Doğuda yıkıcı ve bölücü hainlere karşı yüreklerini ortaya koyanlardır. “dedi.
Dış düşmanlara ve onların içerideki işbirlikçilerine karşı şerefle vatanını korumuş, mücadele etmiş ve bu uğurda gazi olmuş tüm gazilerimizin gününü kutluyorum.”dedi.
Törenin ardından 19 Eylül Gaziler günü son buldu.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Etiketler:
Ama Gazi Istiklal

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji