YouTube

  • DOLAR
    %0,11
  • EURO
    %0,17
  • ALTIN
    %0,41
  • BIST
    %-0,18
Yerköy'de Hıdırellez Coşkusu

Yerköy'de Hıdırellez Coşkusu

Kültürümüzde önemli bir yere sahip olan Hıdırellez, Yerköy ilçemizde neşe ve coşku içerisinde kutlandı. 
06052013ellezHer yıl 5 Mayıs’ı 6 Mayıs’a bağlayan akşam çeşitli şekillerde kutlanan hıdırellez bayramı münasebeti ile Yerköy İlçemizde, vatandaşlar piknik alanları ve dinlenme parklarını hınca hınç doldurdular.
Yerköylüler, “Hıdırellez Kültür ve Bahar Bayramı” nedeniyle piknik alanlarına, park alanlarına ve mesire alanlarına, havanın da güzel olmasını fırsat bilen Yerköylüler, Hıdrellez’i ailecek piknik ve çeşitli eğlencelerle kutladılar.
Günlük hayatın stresini ve Kış aylarının içe kapalılığını geride bırakanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Ömer Ercan, “Hıdırellez, kutlanan mevsimlik bayramlardan biridir Hızır günü olarak adlandırılan Hıdırellez günü, Hızır ve İlyas’ın yeryüzünde buluştukları gün olduğu sayılarak kutlanmaktadır.
Hıdırellez günü 6 Mayıs, Rumi takvim olarak da bilinen Jülyen takvimine göre ise 23 Nisan günü olmaktadır. 6 Mayıs’tan 8 Kasım’a kadar olan süre Hızır Günleri adıyla yaz mevsimini, 8 Kasım’dan 6 Mayıs’a kadar olan süre ise Kasım Günleri adıyla kış mevsimini oluşturmaktadır. Bu yüzden 6 Mayıs günü kış mevsiminin bitip sıcak yaz günlerinin başladığını gösteriyor.”dedi.
Doğayla buluşmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Ömer Ercan, Hıdırellez coşkusunu yaşamak için çocukları ve akrabaları ile her yıl gönüllerince eğlenmek için piknik yapmaya çıktılarını belirtti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji