YouTube

  • DOLAR
    %0,20
  • EURO
    %-0,13
  • ALTIN
    %0,28
  • BIST
    %3,10
Yerköy’de İmam ve Müezzinler Kursa Gidecek

Yerköy’de İmam ve Müezzinler Kursa Gidecek

Yerköy İlçe Müftülüğü bünyesinde çalışan imam ve müezzinlere yönelik, güzel Ezan okuma ve güzel Kuran-ı Kerime okuma kursu açılacak.
09122013erenİlçe Müftüsü Necip Eren, Yerköy’de, beldeler de ve köylerde bulunan müezzin ve imamlara yönelik, Ezanı ve Kuran-ı Kerim-i güzel okuma kurslarının açılacağını söyledi.
Merkez’de uygulanan ve tek camide merkezi sistemle camilere okunan Sela ve Ezanları’nda her caminin imamı tarafından ifa edileceğini söyleyen Eren, şekilde konuştu;
“İlçemizde okunan Ezan ve Selalar şuan merkezi sistem sayesinde her camimizde okunmakta. Bizler Diyanet İşleri Başkanlığı mevzuatında yer alan “21. Maddenin d” bendinde yer alan Selalar la ilgili mevzuat Yerköy’de uygulanmaya başlayacağız.
İlk etapta, her gün belirli saatlerde tek sela ile vefat eden vatandaşlar ilçe halkına duyurulacak, ilerleyen günlerde de her vatandaş kendi mahallesinde bulunan camilerde selalarını verdireceklerdir.
Uygulamaya yumuşak geçişle bu şekilde yapmayı planlıyoruz. Ezanların okunması ile ilgilide her caminin imamı tarafından okunması noktasında da çalışmalarımız olacaktır. İmamlarımızın Ezanı güzel okuya bilmeleri için hizmet içi eğitim kursuna alınmaları gerekiyor.
Hizmet içi eğitim kursuna aldığımız bütün görevliler bulundukları camilerde kendi Ezanını kendileri okuyacak. Bunun dışında hastalığı sebebi ile sesi güzel olmayan, ses çok yatkın olmayan veya sesini çok iyi kullanamayan görevlilere ilk etapta izin verilecek.
İlçede, Çarşamba ve Cuma günleri tek camiden vaaz verilmekte, bizler merkezi sistemle dağıtılan vaazlardan vazgeçmek istiyoruz. Her görevli Diyanet İşleri Başkanlığımızın talimatları çerçevesinde kendi Ezanını okuyacak, kendi vaazını verecek tıp ki kendi namaza kıldırdığı gibi. Uygulamamız bu şekilde mimarize olacak tır.”
Kısa sürede imam ve müezzinlerin eğitime tabi tutulacaklarını söyleyen Eren, kısa zaman zarfında hizmet içi eğitim ile Ezanı güzel okuma, Kuran-ı Kerim’i güzel okuma kursularının olacağını, 2014 yılında ise her ay bir eğitici seminer ve konferans verdirmeyi düşündüklerinin altını çizdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Yorum yapılmamış

  1. burda amaç nedir bilemiyorum ama merkezi sistem selaların kaldırılması çokmu çok yanlış ezananın her camiide okunnması hadi tamam selalarda mantık ne insannların ulaşmakta zorluk çektiği birçok yere bu merkezi sistemle ulaşılıyor duyan duymayana bu sitem sayesinde cenazeyi haber veriyor kime ne şekilde zararı ve olumsuz tarafı vardırki böyle bir karar alındı yoksa imam arkadaşların yönlendirmesimidir.merkezi sistemin devamından yanayım ben

  2. sayın müftü 09.12.2013 pazartesi günü ilçemizde iki tane cenaze vardı,ve cenaze sahibine vefat edenin selasında kimin yakını oldugunun anonsunu sadece bir kişiyle sınırlandığı bilgisi verildi cami imamı tarafından yani kim vefat ettiyse kimin eşiyse sadece onu,kimin cocugsa sadece babasının adı söylenecekmiş selada,bu uygulama dogrumudur sizin tarafınızdan böyle bir talimat verilmişmidir.şayet böyle bir talimatınız var ise bahse konu günü neden belediye başkan yardımcısı sayın ali haleplioğlunun(allah rahmet eylesin)annesinin selasında köyü eşi ve annesi şeklinde sela verildi(esasen dogru olanıda budur)sizin böyle bir uygulamaya talimatınız var ise bunu kınıyorum vefat eden kişinin tanınması gereken kimi var ise tek tek söylenmelidir bu sayede vefat edeni duyanlar kim oldugunu bilsin. Diyanet İşleri Başkanlığı mevzuatında yer alan “21. Maddenin d” bendinde yer alan Selalar la ilgili mevzuatı kime ve neye göre uyguluyacaksınız. dinimizi mevzuatlara göre degil allahın emri ne ise ona göre anlatın ve uygulamaya gecin,öyle keyfe keder uygulama yapmayın.mesut kaya

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji