YouTube

  • DOLAR
    %0,23
  • EURO
    %0,39
  • ALTIN
    %0,58
  • BIST
    %-0,18
Yerköy’de meralar ıslah edildi

Yerköy’de meralar ıslah edildi

Yerköy İlçemizde, “Mera Islahı” kapsamında Sarıyaprak köyü çayır ve meralarının ıslah çalışması için gübrelendi.
04042013meraTarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Mera Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen “Mera Islahı” kapsamında Sarıyaprak Köyünde bulunan bin 300 dekar köy merası ıslah çalışmalarına yapıldı.
Mera Islah çalışmaları, Yerköy İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hakan Yıldız, İlçe Ziraat Mühendisleri ve köydeki çiftçilerin geniş katılımlarıyla gerçekleştirildi.
Sarıyaprak Köyünde bulunan meraların gübrelendiğini ifade eden Yıldız, “ Yozgat ilimiz, stratejik plan çerçevesinde yürütülmekte olan ve finansmanı, Bakanlığımız Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Mera Dairesi Başkanlığı tarafından karşılanan, mera ıslah çalışmaları bünyesinde ilçemiz meralarına gübreleme yapıldı.
İlçemiz Sarıyaprak köyü merasına ilkbahar gübrelemesi kapsamında 35 bin kilogram yüzde 33 Amonyum Nitrat Gübresi, dağıtımı gerçekleştirildi.”dedi.
Yozgat İl Müdürlüğü Mera Birimi ekiplerince dağıtımı yapılan gübrelerin, tarla uygulamasının mera yönetim birliğince yapılacağını söyleyen Yıldız, “Meralarda gübre uygulamasının sağladığı yararlar olarak ot verimini artırır, yem lezzetliliğini olumlu yönde etkiler. Ayrıca en önemlisi kuraklığa karşı dayanıklılığı artırır.”dedi.
Yıldız, İl Müdürlüğünce kaliteli kaba yem açığının kapatılması için yem bitkisi ekilişinin arttırılması amacıyla Macar fiğ, yonca ve silajlık mısır yem bitkileri tohumluk dağıtımının da planlandıklarının altını çizdi.
 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji