YouTube

  • DOLAR
    %0,11
  • EURO
    %0,17
  • ALTIN
    %0,41
  • BIST
    %-0,18
Yerköy’de meralar ıslah edildi

Yerköy’de meralar ıslah edildi

Yerköy ilçemizde bin 200 dekarlık mera alanı ıslah edildi. 
26112013meraYerköy İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hakan Yıldız, stratejik plan çerçevesinde yürütülmekte olan ve finansmanı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Mera Dairesi Başkanlığı tarafından karşılanan, mera ıslah çalışmaları yapıldığını söyledi.
Yıldız, Kördeve köyü merasına sonbahar gübrelemesi kapsamında bin 200 dekar mera alanında 30 bin kg Diamonyum fosfat (DAP) kimyevi gübreleme çalışması gerçekleştirildi ifade etti.
Dağıtımı yapılan gübrelerin, tarla uygulamasının mera yönetim birliğince yapıldığını belirten Yıldız, şu şekilde konuştu;
“Meralarda gübre uygulamasının sağladığı yararlar olarak ot verimini artırırken, yem lezzetliliğini olumlu etkiler. En önemlisi kuraklığa karşı dayanıklılığı artırır diyerek meraların gübrelenmesi çok önemli.
İl müdürlüğümüzce kaliteli kaba yem açığının kapatılması için yem bitkisi ekilişinin arttırılması amacıyla Macar fiğ tohumluk dağıtımının da Mera Islah Amenajmanı Projesi kapsamında İlçemiz Kördeve ve Sarıyaprak Köylerinde dağıtımının yapıldı” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Etiketler:
edildi meralar

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji