YouTube

  • DOLAR
    %0,16
  • EURO
    %-0,02
  • ALTIN
    %0,25
  • BIST
    %0,18
Yerköy’de Öğrenci Temsilcisi Seçimi Yapıldı

Yerköy’de Öğrenci Temsilcisi Seçimi Yapıldı

Yerköy’de Demokrasi Eğitimi ve okul meclisleri projesi kapsamında öğrenciler kendilerini Yozgat’ta temsil edecek olan ilçe öğrenci meclisi başkanını seçmek için sandık başına gittiler
24112012secimYerköy İlçe Öğretmen Evinde düzenlenen ilçe Öğrenci Meclisi Başkanlığı seçimine İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Öğretmenler, öğrenciler katıldı.
Öğretmen Evinde gerçekleşen seçimde “Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri” projesi kapsamında İlçe Öğrenci Meclisi Başkanını belirlemek için yapılacak olan seçim ile ilgili bilgili veren İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Fuat çalışkan, yapılan etkinlikte öğrenciler demokrasi anlayışını pekiştirip, seçme ve seçilme haklarını uygulamalı bir şekilde yaptıklarını ifade etti.
Çalışkan, açıklamasına şöyle devam etti; “Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri projesi ile cumhuriyetin demokrasi ile güçlendirilmesi, öğrencilere yerleşik bir demokrasi bilincinin oluşturulması, hoşgörü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi, kendi kültürünü özümsemiş, milli ve manevi değerlere bağlı, evrensel değerleri benimseyen nesillerin yetiştirilmesi öğrencilerin seçme seçilme ve oy kullanma kültürünün oluşması. Öğrencilerin katılımcı olma, iletişim kurabilme, demokratik liderliği benimseyebilmeleri amaçlanıyor. “dedi.
Demokrasi eğitimi kapsamında okullarından seçilen başkanlar İlçe Öğrenci Meclisi Başkanlığı için yarıştı. Seçime 5 aday katıldı. Okul başkanları bu 5 adaya başkanlar İlçe Öğrenci Meclisi Başkanlığı için oy kullandı.
Seçin sonucundan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nden Sefa Davuter 1’inci olurken, Atatürk İlköğretim Okulu’ndan Mehmet Şimşek 2’inci, Fatma Paksen İlköğretim Kurumundan Sümeyye Doğan 3’üncü, İbrahim Karaoğlanoğlu İlkokulundan Enes Kınay Macit 4’üncü, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinden Alparslan Acer 5’inci oldu.
Haber: Yerköy Gazetesi

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji