YouTube

  • DOLAR
    %0,35
  • EURO
    %0,32
  • ALTIN
    %0,50
  • BIST
    %1,43
Yerköy’de Öğrenciler “Çanakkale Yolun Sonu” Filmini İzledi

Yerköy’de Öğrenciler “Çanakkale Yolun Sonu” Filmini İzledi

80.Yıl Yerköy Ortaokulu 6/C sınıfı öğrencileri Türk tarihinin kilometre taşlarından olan 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 98. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Yozgat’a giderek “Çanakkale Yolun Sonu” filmini izlediler.
30032013okulÇanakkale Zaferi’nin yıldönümü münasebetiyle okullarında düzenledikleri etkinlikler hakkında bilgi veren 6/C sınıfı rehber öğretmeni Sebahattin Bircan, “Öğrencilerimizin milli değerlerimize sahip birer bireyler olarak yetişmesi ve bu toprakların nasıl vatan olduklarını daha iyi anlamaları için hafta içerisinde öğrencilerimizle beraber evladını bu vatan için şehit veren bir ailemizi ziyaret etmiş ardından Yerköy şehitliğine giderek şehitlerimiz için Yasin okuyup dua etmiştik.
Bu etkinliklerin devamında öğrencilerimizle Yozgat’a giderek Yimpaş Sinemalarında “Çanakkale Yolun Sonu”  filmini izledik ve öğrencilerimiz Çanakkale’de sergilenen örneği tarihte ender görülebilecek bu kahramanlık destanına tanıklık ettiler.” dedi.
Dinimizde peygamberlikten sonra en yüksek makamın şehadet olduğunu vurgulayan Bircan “ Biz hafta içi yaptığımız etkinliklerle şehitlerimize olan vefa borcumuzu elimizden geldiğince ödemeye çalıştık. Fakat bu etkinlikleri yaparken aklımızda sürekli milli şâirimiz Mehmet Akif Ersoy’un “Tüllenen mağribî, akşamları sarsam yarana, Yine bir şey yapabildim diyemem hâtırana” vardı. Eğer öğrencilerimize bu etkinlikler sonucunda bir nebze olsun vatan’ı, bayrağı, şehitliği anlatabilmişsek ne mutlu bize.” dedi.
Son olarak filmde oldukça duygulanan öğrencilerinin Çanakkale ruhunu yüreklerinde hissettiklerine bizzat şahit olduğunu vurgulayan Bircan önümüzdeki yıllarda bu ruhu yaşamak ve yaşatmak için öğrencilerle birlikte mutlaka Çanakkale Şehitliğini ziyaret etmeyi planladıklarını belirtti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji