YouTube

  • DOLAR
    %0,20
  • EURO
    %-0,03
  • ALTIN
    %0,25
  • BIST
    %0,20
Yerköy’de Öğrencilerin Büyük Başarısı

Yerköy’de Öğrencilerin Büyük Başarısı

160202017basari
Yerköy Nurdoğdu Ortaokulu öğrencileri NASA tarafından düzenlenen “Sally Ride EarthCam Projesi´ ne katılarak yine bir ilki gerçekleştirdiler.
NASA’ nın veri tabanı üzerinden etkinliğe kaydolan öğrenciler proje sayesinde Dünyanın istedikleri herhangi bir yerinin fotoğrafını çekme imkânını elde ettiler.
Sally Ride EarthCam Projesi  ile ilgili bilgi veren Nurdoğdu Ortaokulu Müdürü Halit Arapoğlu “NASA’nın, alanında uzman öğretmenler ve öğrenciler için hazırlamış olduğu Sally Ride EarthCAM (Earth Knowledge Acquired by Middle School Students = Ortaokul Öğrencilerine Dünya Hakkında Bilgi Kazandırma) projesine Nurdoğdu Ortaokulu olarak müracaat ettik. Müracaatımızın kabul edilmesi sonrasında gönderilen kodlar aracılığıyla ISS = International Space Station (ABD’ ye ait UUİ=Uluslararası Uzay İstasyonu) üzerinde yer alan yüksek çözünürlüklü kameralarını bizim isteklerimiz doğrultusunda 7-11 Şubat tarihleri arasında 4 gün kullanmamıza izin verildi. Bu sayede öğrencilerimiz Dünya’nın herhangi bir koordinatında bulunan yerleşim yerinin görüntüsünü engelsiz ve yüksek çözünürlüklü olarak bizzat kendileri fotoğraflama imkânı buldular.” dedi.
Sally Ride Earthcam Projesini  Astronomi, Uzay ve Coğrafi Bilimlere ilgisi olan ve sistematik çalışan 7. Sınıf öğrencilerinden oluşan 10 kişilik bir ekiple gerçekleştirdiklerini vurgulayan Arapoğlu “Dünya’da yüzlerce okulun katıldığı bu etkinliğe öğrencilerimizin katılması ve ilçemizi başarıyla temsil etmesi bizleri son derece memnun etmiştir. Sally Ride EarthCAM projesi temel anlamda öğrencilerin Dünya’mızı keşfetmelerini ve Dünya üzerinde gerçekleşen meteorolojik olayları gözlemlemesi amacıyla öğrencilere sağlanan bir imkândır. Bu projeyi gerçekleştirirken yardımlarıyla başarılı olmamızı sağlayan tüm velilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.
Periyodik olarak düzenlenen ve Nisan 2017 tarihinde tekrarlanacak etkinliğe katılmak isteyen okulların https://earthkam.ucsd.edu/ internet adresinden başvurularını yapabileceklerini belirten Halit Arapoğlu önümüzdeki günlerde projede yer alan öğrencilere katılım sertifikalarının dağıtılacağını ifade etti.
 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji