YouTube

  • DOLAR
    %0,11
  • EURO
    %-0,02
  • ALTIN
    %-0,31
  • BIST
    %0,00
Yerköy’de Öğrencilerin Yetim bir kardeşi oldu

Yerköy’de Öğrencilerin Yetim bir kardeşi oldu

80.Yıl Yerköy Ortaokulu 6 – C sınıfı öğrencileri İHH (İnsani Yardım Vakfı) nın “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesi kapsamında Srilanka’dan bir yetimle kardeş oldular.
06052013kardesHer Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var projesi hakkında bilgi veren 80.Yıl Yerköy Ortaokulu Fen ve Teknoloji 6 – C sınıfı Rehber Öğretmeni Sebahattin Bircan “Bu proje ile savaş, doğal afet, yoksulluk, hastalık vb. sebeplerle hem Türkiye’de hem de dünyanın başka ülke ve bölgelerinde babasını veya anne/babasını kaybetmiş olan yetim çocukların günlük ihtiyaçlarının ilköğretimden liseye eğitim-öğretim programı içerisindeki Türkiyeli
arkadaşları/öğrencilerimiz tarafından karşılanmasını ve bu yolla dostluk ve kardeşliğin kıtalar arasındaki yegâne köprü hâline gelmesini hedeflenmektedir.” dedi
Dünya da çeşitli sebeplerle yetim ve kimsesiz kalmış çocukların sağlıklı ve güvenli bir şekilde hayatlarını sürdürebilmeleri ve geleceğe en iyi şekilde hazırlanabilmeleri için her türlü imkânı oluşturmaya çalışılan böyle bir projeye sınıf olarak katılmaktan son derece mutlu olduklarını vurgulayan Bircan “Bildiğiniz gibi YETİM konusunu kamuoyunun gündemine taşımak ve bu konuda gerekli hassasiyeti göstermek, en önemli sorumluluklarımızın başında gelmektedir. Günümüz insanının bireyselleşme ve asosyalleşme sorunu en çok çocukları ve gençleri etkilemektedir. Oysa ilkeli, karakterli, sorumluluk sahibi, kardeşlik hukukunu bilen nesillerin yetişmesi toplumların kalkınması ve dünyanın geleceği açısından büyük önem taşımaktadır.” dedi.
“Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesiyle tüm çocuklar için güzel bir gelecek düşleyen, öğrencilerimizle ihtiyaç sahibi yetim çocuklarımızı bir araya getirmeyi amaçladıklarını ifade eden Bircan “Ülkemizde ve dünyada savaş, afet ve yoksulluğun hüküm sürdüğü coğrafyalarda yürütülen insani yardım çalışmalarına çocuklarımızı da dâhil etmek istiyoruz. Bir yetim/kimsesiz çocuğa destek vermek suretiyle çocuklarımızı küçük yaşlardan itibaren bilinçli, yardımsever, duyarlı ve başkalarının dertleri ile dertlenen insanlar olarak yetiştirebileceğimize inanıyoruz.“Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesinin sevgi, saygı ve hoşgörüyle kardeşlik duygusunun sınırları ortadan kaldırdığı bir dünyanın temel taşlarından biri olacağına inanıyoruz.” şeklinde konuştu.
Sponsorluk Destek Sistemi kapsamında uygulanacak olan bu proje ile 39 ülke ve bölgedeki yetimlere destek olunmasının hedeflendiğini belirten Sebahattin Bircan “Yetim gülerse dünya güler sloganıyla yola çıkarak katıldığımız bu projede ilçemizde ve belki de ilimizde ilk olmaktan son derece mutluyuz. Yetim kardeşimize destek için Mayıs ayı içerisinde bir kermes düzenlemeyi düşünüyoruz. Umarım çocuklarımız bu proje aracılığıyla paylaşmayı, yardımlaşmayı, kardeşliği yeniden öğrenirler.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji