YouTube

  • DOLAR
    %0,16
  • EURO
    %-0,02
  • ALTIN
    %0,25
  • BIST
    %0,18
Yerköy’de Okul Meclisleri seçimi yapıldı

Yerköy’de Okul Meclisleri seçimi yapıldı

Yerköy’ de Demokrasi ve Eğitimi Okul Meclisleri Yönergesi doğrultusun da öğrenci meclisine ilçe temsilcisi seçildi.
24102011meclisYerköy Öğretmen Evi toplantı salonunda gerçekleştirilen seçimlere İlçe merkez okullarının öğrenci meclis başkanları katıldı.
Öğretmen Evi toplantı salonunda gerçekleşen seçimde,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Doğan Genç, yaptığı konuşmada, demokrasi ve uygulamalar hakkında bilgi verildi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Genç, “Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri projesi ile cumhuriyetin demokrasi ile güçlendirilmesi, öğrencilere yerleşik bir demokrasi bilincinin oluşturulması, hoşgörü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi, kendi kültürünü özümsemiş, milli ve manevi değerlere bağlı, evrensel değerleri benimseyen nesillerin yetiştirilmesi öğrencilerin seçme seçilme ve oy kullanma kültürünün oluşmasına çalışılmaktadır.
Bunun yanı sıra öğrencilerin katılımcı olma, iletişim kurabilme, demokratik liderliği benimseyebilmeleri amaçlanıyor. Bunun yanında da öğrenciler hem okullarında hem de ilçelerinde olan sorunları ve bu sorunların çözümü konusunda düşüncelerini ortaya koyuyorlar kısacası yönetimin içine giriyorlar, bu da öğrencilerin sosyalleşmesini sağlıyor” dedi.
5 Adayın katıldığı Seçimlerde 12 oy alan Şehit Sedat Nezih Özok Lisesi öğrencisi Faik Açıkgöz, İlçe Temsilcisi olarak seçildi.
Haber : Yerköy Gazetesi

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji