YouTube

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,14
  • ALTIN
    %0,22
  • BIST
    %0,13
Yerköy’de Seçmeli Din Eğitimi Dersleri Çalıştayı Yapıldı

Yerköy’de Seçmeli Din Eğitimi Dersleri Çalıştayı Yapıldı

Yeni eğitim sistemi, seçmeli din eğitimi dersleri ve bu derslerde karşılaşılan problemler ve çözüm önerileri Yerköy’de ilk defa gerçekleştirilen bir eğitim çalıştayıyla masaya yatırıldı.
16092013dinYerköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Celal Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mesut Yazıcı ve ilçede görev yapan DKAB öğretmenlerinin katıldığı ve bir gün süren çalıştayda; yeni eğitim sistemine kademeli geçişle birlikte geçen yıl okullarda ilk defa okutulmaya başlanan din-ahlak-değerler grubundaki “Kur’an-ı Kerim”,”Hz. Muhammed(S.A.V)’in Hayatı” ve “Temel Dini Bilgiler” seçmeli dersleri müzakere edildi.
2003 yılından bu yana faaliyet gösteren Gün Işığı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin Yerköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde gerçekleştirdiği çalıştayın açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Yavuz  “Din eğitimi bireyin hayatı içerisinde son derece önemli bir yere sahiptir. İşte bu son derece önemli hatta hayati bir yere sahip dinin doğru bir şekilde yaşanabilmesi için de kaynaklarından doğru bir şekilde öğrenilmesi gerekir. Yeni eğitim sistemiyle gelen seçmeli din eğitimi dersleri okullarımızda verilen din eğitimini desteklemiş ve eğitimcilerimizin faaliyet alanını genişletmiştir. Bu bağlamda düzenlenen bu çalıştayın doğru bir din eğitimi verilmesi yönünde son derece faydalı ve olumlu bir adım olduğunu düşünüyor öğretmenlerimize, ilçemize hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.
Gün Işığı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Bahattin Karabulut ise “Dernek olarak ilçe de ilk defa bu tarz bir etkinliği düzenlemiş olmaktan son derece mutluyuz. Yeni eğitim öğretim yılının yaklaşmasıyla birlikte eğitim çalışmalarına hız verdik. Yıl içerisinde de hem öğretmenlerimizin mesleki ve kişisel gelişimlerine yönelik hem de öğrenci ve velilerimizin sosyal hayata katılımlarını sağlayacak etkinlikler düzenlemeye devam edeceğiz.  Çalıştayımıza katılan herkese teşekkür ediyorum. İnşallah çalıştayımızın din eğitimine ve eğitimcilerine bir katkısı olur.” dedi.
Çalıştay sonuç bildirgesinin kamuoyuyla paylaşılacağını ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğü(DOGM)’ne gönderileceğini ifade eden Karabulut  “Umarım çalıştayımız bir model olur ve Türkiye’nin birçok bölgesinde hizmet veren STK’lar bu etkinliği örnek alarak yerel çalıştaylar gerçekleştirirler. Dernek olarak bir sonraki hedefimiz ise ulusal bir çalıştaya imza atmak ve kamu yararına yönelik etkinlikler gerçekleştirmektir.” dedi.
Yeni Eğitim Sistemi ve Seçmeli Dersler, Seçmeli Derslerin Uygulanması, Seçmeli Ders Müfredat/Öğretim Programının Değerlendirilmesi, Seçmeli Derslerde Materyal Kullanımı Sorunu, Seçmeli Derslerin Öğretiminde Yöntem ve Teknikler olmak üzere beş ayrı oturumda gerçekleştirilen çalıştay sonuç bildirgesinin hazırlanmasıyla sona erdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji