YouTube

  • DOLAR
    %0,19
  • EURO
    %0,07
  • ALTIN
    %0,30
  • BIST
    %-1,36
Yerköy'de SODES Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Yerköy'de SODES Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Kalkınma Bakanlığınca 2013 Sosyal Destek Programı’nın (SODES), etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesi amacıyla bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
22042013sodesYerköy Öğretmen Evi Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya Yerköy İlçe Kaymakamı Bayram Gale, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, ilgili kamu kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Yerköy İlçe Kaymakamı Bayram Gale, Yozgat ve ilçelerde uygulanacak SODES programı hakkında kısa bilgiler verirken 2013 yılı SODES Programına başvuruların 15 Nisan–15 Mayıs 2013 tarihleri arasında yapılacağını ifade etti.
SODES projelerinin Valiliklerin koordinasyonunda yerel düzeyde hazırlanan ve uygulanan, toplumun dezavantajlı kesimleri olan özellikle yoksulluk ve sosyal imkânlara erişimde sıkıntı yaşayan çocuklar, gençler, kadınlar, işsizler, yoksullar, göç etmişler ve kentlerin gecekondu bölgelerinde yaşayan bireylerin ekonomik ve sosyal hayata daha fazla katılmalarını sağlamayı hedeflediğini belirten Gale, ”Sosyal Destek Programı İstihdam, sosyal içerme, kültür, sanat, spor alanlarında; göç, yoksulluk ve işsizlik gibi sorunlar ile değişen sosyal yapının ortaya çıkardığı ihtiyaçları karşılamayı amaçlayan, yerel düzeyde hazırlanan ve uygulanan projelerden oluşan, il düzeyinde valiliklerin koordinasyonunda yürütülen, uygulama sürecinde yerel aktörlerin geniş bir biçimde yetkilendirildiği sosyal sorunlara kısa sürede karşılık vermeyi hedefleyen insan odaklı bir programdır. “dedi.
Gerçekleşen toplantıda, katılımcılara SODES programının amaçları, bileşenleri, hedef kitlesi, kimlerin başvuracağı, kapsamı, projenin süresi ve bütçesi hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji