YouTube

  • DOLAR
    %0,29
  • EURO
    %-0,04
  • ALTIN
    %1,45
  • BIST
    %3,10
Yerköy’de yerli kavun satışları başladı

Yerköy’de yerli kavun satışları başladı

Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinden, Yerköy İlçemizde bulunan tarım arazilerine çalışmaya gelen işçiler, ilçe halkından kiraladıkları tarlalarda kavun karpuz ekip yol boylarında satış yapıyorlar
29082012kavunŞanlıurfa’nın Hilvan ilçesinden, Yerköy’e ailesi ile çalışmaya geldiklerini söyleyen 25 yaşındaki Suphi Hatipoğlu, Her yıl çalışmak için düzenli olarak Yerköy’e geldiklerini ifade etti.
Mevsimlik işçi olarak geldikleri Yerköy’de Pancar ve Soğan tarlarında çalışmanın yanı sıra yerli ilçe halkından yol kenarlarında bulan tarları kiralayarak, kiraladıkları tarlalarda kavun ve karpuz yetiştirip seyahat eden yolculara satış yaptıklarını belirten Suphi Hatipoğlu, “Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinden buraya sezonluk işçi olarak geliyoruz. Burada kavun-karpuz tarlası kiralayıp, kiraladığımız tarlaların önünde yetiştirmiş olduğumuz ürünleri, yol üstünde gelen müşterilere satışını yapıyoruz.
Ürünlerimizden, kavunun tanesi şuanda 1 lira olarak satışını yaparken, karpuzun tanesi de 3 liradan satışını gerçekleştiriyoruz.
Yerköy ilçesinde, devletin bizlere temin ettiği çadırlarda kalıyoruz. Genelde banyomuz-tuvaletlerimiz hepsi eksiksiz olarak var. Allah tüm devlet büyüklerimizden razı olsun. Yerköy kaymakamında teşekkürü bir borç biliyorum. Allah işini gücünü rast getirsin”dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Yorum yapılmamış

  1. bunlardan alışveriş yapanların kanından şüphe ederim bir yozgatlı yerköylü olarak çarşıda bikaç Urfa lı ve Ağrı lı esnaftan alışveriş yapanların bunların ilçemizde yuvalanarak yerleşmelerine önayak olanların kanlarından şüphe ediyorum niyemi sevgili hemşerilerim şundan dolayı ben güneydoğuda görev yapıyorum ve bu insanların siz memleketlerine hadi gidinde ticaret yapmaya çalışın bakalım napıyolar sizi ikinci gün başınıza ne işler geliyo birde orda yozgatlıların ne kadar ırkçı olduğunu yobaz olduğunu söylüyo bu soysuzlar.. arkadaşlar esrar kaçak tütün sigara satışı bunlarda oğlancılık bunlarda ensest bunlarda hertürlü pislik var birde şuna bak benim memleketime yerleş esnaf ol yaşa ekmek ye ondan sonrada biz oraya gidince bize yabancı düşman muamelesi yap vay be lütfen yerköylüler bunlara göz yummayın amaann banane demeyin çünkü ileride 10 yıl sonra emin olun bu insanlar nerdeyse yerköyde bölücü bdp den aday çıkarır hale gelecekler (şimdiden doğuluların nerdeyse bir mahalle oldukları ve yaklaşık 700-800 nüfüsa sahip oldukları söyleniyor)

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji