YouTube

  • DOLAR
    %-0,01
  • EURO
    %0,05
  • ALTIN
    %0,08
  • BIST
    %-0,50
Yerköylü Biçerdöver Sahipleri, Hasat Sezonuna Hazırlanıyor

Yerköylü Biçerdöver Sahipleri, Hasat Sezonuna Hazırlanıyor

Yerköy’ de geçimlerini biçerdövercilik yaparak sağlayan biçerdöver sahipleri, yaklaşan hasat sezonu öncesi hazırlıklara başladılar
09032013bicerTürkiye’de en çok biçerdövere sahip olan Yerköy İlçemizde, biçerdöverler, Mayıs ayında Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Çukurova’da başlayacak olan hasat sezonu için hazırlıklara başladılar.
Türkiye’de en çok biçerdöverin bulunduğu ilçelerin başında gelen Yerköy ilçemizde, Sanayi Sitesi’nde son günlerde büyük hareketlilik yaşanıyor.
Hasat mevsiminde Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne dağılacak olan Yerköylü biçerciler, biçerdöverlerinin yıllık bakım ve kontrollerini yapmaya başladığını belirten Yerköylü biçerdövercilerden Levent Uyar, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Çukurova’da başlayacak olan hasat dönemi öncesi her yıl olduğu gibi biçerdöverini bakım için sanayiye getirdiğini ifade etti.
Uyar, “Yerköy’de ve diğer il ve ilçelerde yaklaşık 15 yıldır biçercilik yapmaktayım. Kısmet olursa Nisan ayı sonuna doğru Güneydoğu’ya gidip arpa, buğday, hasadını yapıp döneceğiz. Güneydoğudan döner dönmez de Yozgat, Yerköy ve diğer ilçelerin mahsulünün hasadına başlayacağız.” dedi.
Biçerciliğin eskisi gibi kazanç bırakmadığını ifade eden Uyar, “Biçerdöver arıza yapsa parça fiyatları çok yüksek, mazot yükseliyor o yüzden kazancımız düşüyor.” şeklinde konuştu.
Biçerdöver tamircisi Hasan Kocaer isimli usta ise biçerdöverlerin hasada başladığında herhangi bir arızaya maruz kalmadan ve dane kaybının önlenmesi için Yerköy sanayisinde bakım yaptıklarını belirterek, “Yerköy ilçemiz, biçerdöver bakımı konusunda oldukça gelişmiş bir ilçedir. Farklı il ve ilçelerden dahi buraya biçerdöverlerinin bakımını yaptırmaya gelen biçerdöver sahipleri bulunmakta.
Her yıl bu aylarda işlerimiz çok yoğun oluyor. Şu anda da Güneydoğu’ya gidecek biçerciler sanayide bakım yaptırmakla meşguller. Biçerdöver bakım ve onarımız işlerimiz bir ay boyunca böyle yoğun geçer.” dedi.
Biçerdöver ustası Kocaer, Yerköy İlçemizde yaklaşık bin civarında biçerdöver bulunduğunu, bakımları tamamlanan biçerdöverlerin Trenlerle ve Tır’larla Güneydoğu’ya gittiklerin belirti.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Etiketler:
Bir Eden Hasan Mazot Usta Ya

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji