YouTube

  • DOLAR
    %-0,17
  • EURO
    %-0,33
  • ALTIN
    %-0,40
  • BIST
    %0,42
Yerköylü öğrenciler tiyatro ile ders işlediler

Yerköylü öğrenciler tiyatro ile ders işlediler

Yerköy ilçemizde 7. ve 8. sınıf öğrenciler, Fen bilimleri kavramaları tiyatro ile anlatıldı. 
01062013fenYerköy’de fen bilgisi dersini ve deneyleri sevdirmek için basit sarf malzemeleri kullanarak hazırlanan tiyatro oyunu ve deneyler öğrenciler tarafından beğeni ile izlendi.
80. Yıl ortaokulu konferans salonunda gerçekleşen programa Yerköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, Bozok Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Erol, Yerköy Adalet Meslek Yüksekokulu Müdürü Murat Koçsoy, Yüksek Okul Sekreteri Oğuz Duygu, öğretmen ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Bozok Üniversi Eğitim Fakültesinin hazırlamış olduğu ve İstanbul Teknik Üniversitesi Tiyatro bölümü öğrencilerinden Onur Berk Arslanoğlu ve Hüseyin Urcan tarafından sergilenen “Eğlen Bilim” gösterisinde tiyatro gösterisinde öğrencilere basınç, girdap, bulut gibi kavramlarının nasıl oluştuğu anlatıldı.
Yozgat merkez ve ilçeleri gezdiklerini ifade eden Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Erol, “Bozok üniversitemizin imkânları çerçevesinde hazırladığımız projede ilköğretim okulu öğrencilerine tiyatro yoluyla Fen Bilimleri Kavramlarını anlatmak için proje hazırladıklarını belirterek, “Hazırlanan Projenin amacı, Yozgat ve ilçelerindeki ilköğretim yedinci ve sekizinci sınıf öğrencilerine bazı fen kavramları tiyatro diliyle anlatmak ve daha iyi anlaşılmasını sağlamaktır” dedi.
Öğrencilere gösteri yaparak onların fen bilgisi dersini ve deneyleri sevmesini sağlamanın büyük katkısı olacağını ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, “Fen bilgisini sevdirmek için böyle bir organizasyonun Yerköy’e gelmesi mutluluk verici bir durum. Öğrencilere tiyatro gösteri yaparak onların fen bilgisi dersini ve deneyleri sevmesini salacağından kuşkusuz eminiz.”şeklinde konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji