YouTube

  • DOLAR
    %0,16
  • EURO
    %-0,30
  • ALTIN
    %0,22
  • BIST
    %-0,05
Yerköylü Öğrencilerden anlamlı ziyaret

Yerköylü Öğrencilerden anlamlı ziyaret

Yerköy Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri, Toplum Hizmeti kapsamında, Yozgat Alparslan Türkeş Huzurevini ve Çocuk Yuvasını ziyaret ettiler.
08112012ogrenciYerköy Anadolu Öğretmen Lisesi Edebiyat Öğretmeni Oktay Akraz ve 10-B sınıfı öğrencileri Toplum Hizmeti kapsamında, Yozgat Alparslan Türkeş Huzurevi’nin müdavimleri olan yaşlıları ziyaret ettiler.
Edebiyat Öğretmeni Oktay Akraz, “Yerköy Anadolu Öğretmen Lisesi 10-B Sınıfımızla bilinmedik bir duygu yoğunluğu ile böyle bir karar aldık ve gerekli izin işlemlerinden sonra düştük yola.
Hüzün mü, mutluluk mu adını koyamadığımız bir duygu idi bu. Fakat Alparslan Türkeş Huzurevi’ne varınca anladık ki çok doğru bir iş yapmaya karar vermiştik. Oraya gitmek, büyüklerimizi ziyaret etmek, yüzlerini güldürebilmek, bir nebze de olsa yalnızlık duygularını unutturabilmek mutlu etmişti bizi.
“Yine gelin yavrum, siz de bizi buralarda unutmayın yavrularım.” diyen teyzelerin çok manidar sözleriydi yüzümüzü güldürürken içimizi kor misali kavuran. Bir de anlatılmaz bir hüzün vardı içimizde. Çekilen acılar, yaşanılan kötü şeyler, evlat hasretleri, pişmanlıklardı gözlerimizi yaşartan.
Bizim oraya varmamızla birden kalabalıklaşmasına rağmen yine de kesin ve keskin bir yalnızlık kokuyordu orası. Onları sevindiren, yanımızda götürdüğümüz naçizane hediyeler değil, yüreğimizden taşarak gerek onların gerekse bizim gözlerimizi dolduran Sevgi ve Saygı hissiyatıydı.
Yalnızlıklarını paylaşmak içindi belki de hemen kendilerini anlatma arzuları. Kendi öz be öz yavrularının kendilerini nasıl da bırakıp kayıplara karıştıklarını, mallarını ellerinden alıp onları nasıl ortalarda bıraktıklarını anlatarak bir nebze de olsa acılarını paylaşmak istiyorlardı ama; bir diğeri hemen lafa girerek “Karıştırma oraları boş ver. Her şey kader.” diyerek yine de evlatlarını kötüleyemiyorlardı. Yine de kendi canından kanından oldukları için kıyamıyorlardı onları kötülemeye. Gerçek analık babalık bu olsa gerek Ferhat Bey. Huzurevinden sonra da, hemen karşı tarafta,30 metreileride bulunan Yozgat Çocuk Yuvası’nı ziyaret eden öğrencilerimiz, hayatın iki uç noktasında bulunan talihsiz ve sahipsiz insanları aynı gün içerisinde görebildiler.
Birileri hayatının sonbaharındayken birileri ise hayatının ilkbaharında ailelerinden yoksun yapayalnız bırakılmışlardı bu ellerde. Onların yalnızlıklarını ve hüzünlerini bir parça hafifletebilmek adına bir katkımız olabilmişse ne mutlu bizlere. Bu arada bizlere çok iyi misafirperverlik yaparak bu fırsatı veren resmi kurum ve kuruluş amirlerimize, Eda hemşireye ve Müdür Yardımcısı Hülya hanıma siz kıymetli basınımız aracılığıyla ayrıca teşekkür ederiz. “dedi
Öğrencilerin tek tek ilgi gösterdiklerini gören yaşlılar, gözyaşlarını tutamamaları gözlerden kaçmazken. Yaşlıların hikâyesini dinleyen duygusal anlar yaşandı.
Haber: Yerköy Gazetesi

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Yorum yapılmamış

  1. Yerköyümüzün güzide basıncısı sevgili Ferhat, öğrencilerimizle birlikte Huzur evi ve çocuk yuvasına yapmış olduğumuz bu küçük ziyareti basına ve sanal aleme taşıyarak bizi onure edip gururlandırdığın için ayrıca teşekkür ederiz.

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji