YouTube

  • DOLAR
    %0,25
  • EURO
    %0,40
  • ALTIN
    %-1,11
  • BIST
    %-0,50
Yerköylüler Tarım Sigortası Mutlaka Yaptırın

Yerköylüler Tarım Sigortası Mutlaka Yaptırın

Yerköy’de sigorta işletmeciliği yapan Hakan Öndeş, çiftçilerin Tarım Sigortası yaptırmaları konusunda çeşitli uyarılarda bulundu. 
16032013tarikYerköy’de sigorta işletmeciliği yapan Hakan Öndeş, çiftçileri başta buğday ve arpa olmak üzere bitkisel ve hayvansal ürünlerini sigorta yaptırmaları konusunda uyarırken, Firmalarına Tarım Sigortası yaptıran çiftçilerin afet olaylarından korkmadıklarını ifade etti.
Hasat sezonunda yaşanan aşırı yağış, don, dolu, sel, kuraklık gibi afetler nedeni ile ciddi derecede zarara uğrayan çiftçileri tarım sigortası yaptırmaları konusunda uyaran Sigorta İşletmecisi Hakan Öndeş, Tarım Sigortası hakkında yaptığı açıklamada, Arpa, Buğday ve diğer bitkisel ürünlerin üretimini yapan çiftçilerin önüne bir takım sorunlar çıkabildiğini belirti.
Tarım sigortası yapılmadığı halde fiziki ve ekonomik kayıplara yol açtığını, çiftçinin tek başına altından kalkamayacağı doğal afetlerler karşılaştığını ifade eden Öndeş, “2005 yılında uygulamaya konulan 5363 Sayılı Tarım Sigortası kanunu kapsamında Bitkisel ve Hayvansal üretim yapan çiftçilerin tabii afetlerden korunması amacıyla her yıl Bakanlar Kurulunca teminat altına alınacak tarımsal ürünler, riskler, prim ödemeleri ve devlet desteği miktarının belirlenerek Resmi Gazete duyurulmuştur.
Son yıllarda gerek Türkiye’de gerekse Yerköy ilçemizde iklim değişiklikleri görülmektedir. Bu iklim değişiklikleri daha ziyade, yağış yetersizliği, kuraklık, ani sıcaklık düşüklüğü veya sıcaklık yükselmesi, dolu, don, bazı bölgelerimizde aşırı ve kar yağışı, ani yağmur yağışı ve beraberinde sel felaketleri görülmektedir.
Meydana gelen bu iklim değişiklikleri de bitkilerde zamanından önce uyanma, geç olgunlaşma, meyvelerde kalite kaybı, değişik deformasyonlar, ürün miktarında azalma ve zamanında piyasaya ürün arz edilememe gibi sorunlar ortaya çıkmakta ve bunun sonucunda piyasaya zamanında ve yeterli ürün arz edilememektedir.
Hayvansal Ürün yetiştiren üreticilerimizde değişik zamanlarda, hayvanlarında yeme bağlı olarak ani ölümler, yavru atma, sakat kalma, telef olma, mera da otlayanlarda ise zehirli otlara bağlı değişik zehirlenmeler görülmekte veya karayolları üzerinde trafik kazalarına maruz kalmaktadır.” dedi.
Yerköy’ün kalkınması için gecesini gündüzüne katarak el emeği, alın teri ve sermayesini ortaya koyarak fedakârca çalışan çiftçilerin dar günlerinde kendilerini daha güvende hissetmeleri için Tarım Sigortası yaptırmaları gerektiğini ifade eden Öndeş, Yerköylü çiftçilere 2013 yılında doğal afetlerden uzak, bol ve bereketli günler diledi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji