YouTube

  • DOLAR
    %-0,09
  • EURO
    %0,23
  • ALTIN
    %0,02
  • BIST
    %0,80
Yerköylüler Tiyatroya Yoğun İlgi Gösterdi

Yerköylüler Tiyatroya Yoğun İlgi Gösterdi

Yerköy ilçemizde,  “Fatih Sultan Mehmet Han” isimli tiyatro oyunu sahnelendi.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yerköy İlçe Başkanlığı ve Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanlığı halkı “Fatih Sultan Mehmet Han” isimli tiyatro oyununu Yerköylülerle buluşturdu.
İstanbul’un Fetih yıl dönümü dolayısıyla organize edilen “Fatih Sultan Mehmet Han” adlı tiyatro oyununa MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, MHP Yozgat İl Başkanı Cevdet Kaya, MHP Yozgat Milletvekili adayı Mehmet Ali Çakır, MHP Yerköy İlçe Başkanı Aslan Bozkurt, Çiçekdağı Belediye Başkanı İsmail Deniz, Yerköy Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Selim Atik,  MHP İlçe Başkanları, kadın kolları başkanı, il ve ilçe parti teşkilatı ve çok sayıda ilçe halkı katıldı.
İzmir Efsane Sahnesi tiyatro ekibince, Yerköy kapalı spor salonunda sahnelenen tiyatro gösterisi öncesi açılış konuşması yapan MHP Yerköy İlçe Başkanı Aslan Bozkurt, “Şanlı tarihimizde nice kahramanlar yaşamıştır. Türk-İslam tarihi yaşadığı asırda iz bırakmakla kalmayıp, sonraki devirlere de tesir eden bahadır ruhlu çok sayıda liderin varlığına sahne olmuştur. Osmanlı tarihinde askeri ve siyasi sahadaki kabiliyetlerinin yanında dini, ilmi ve edebi birikimleriyle göz dolduran mümtaz şahsiyetlerin yaşadığı bir zaman dilimidir. Tarihimizde başarıları, idealizmi ve karakterleriyle iftihar ettiğimiz liderlerin başında İstanbul’un fethini gerçekleştiren Fatih Sultan Mehmet gelmektedir.”dedi.
Müslümanların asırlardır fethetmek için mücadele ettikleri İstanbul’u büyük bir imanla ve akıl dolu tekniklerle almayı başaran Fatih Sultan Mehmet eşsiz bir başarıya imza atarak adını tarihin şeref sayfalarına altın harflerle yazdırdığını ifade eden Bozkurt, “Fatih Sultan Mehmet iman, Azim ve kararlılık sayesinde insanların büyük hedeflere ulaştıklarını görmemiz adına tarihimizde müstesna bir yere sahiptir.
Başta Türk’lük olmak üzere birçok değerimizin sulandırılıp, basitleştirip, bir kenara atılmaya çalışıldığı bir süreçten geçmekteyiz. Bu ve buna benzer ihanet süreçlerini alaşağı etmenin yolu şanlı tarihimizi çok iyi bilip, ondan ders çıkarıp mücadele etmekten geçmektedir.
Tarihte güçlü devletler kurmuş, büyük zaferler kazanmış, çok kıymetli devlet ve ilim adamları yetiştirmiş şanlı bir milletin torunlarıyız. Geleceğe doğru, emin adımlarla ilerlemek için güç alacağımız kaynakların başında tarihi dinamiklerimiz gelmektedir. Fatih Sultan Mehmet ruhumuzun temellerini güçlendirmek maksadıyla bizlere çok farklı taraflarıyla misal olabilecek bir şahsiyettir. Onun temsil ettiği manevi miras ve fetih ruhu geleceğimiz adına insanlarımıza ve bilhassa da genç neslimize ışık tutacak mahiyettedir.
Uzun yıllardır basiretsiz idarecilerin ve ihmallerinin siyasi, askeri ve kültürel sahalarda Türk milletine verdiği tahribat meydandır. Telafisi kolay olmayan neticeler doğuran insanımızın zihninde derin yaralar açan hepsinden daha önemlisi de bu millete hayal kurmayı ve büyük düşünmeyi unutturan ihmaller zincirinin kırılması için hepimize çok mühim vazifeler düşmektedir.
Geleceği kucaklayacak nesillerimizin bu misyonu benimsemeleri büyük Türk milletinin mensubu olmanın gurur ve şuurunu hissetmelerini, gönül yapıcı birer ideal ve mefkûre insanı olabilmeleri için Fatih Sultan Mehmet’i ve Fetih ruhunu bir kere daha ele almamız lazım dedik ve bu geceyi tertip ettik.
Tehlikeli bir ihanet  sürecinden    geçiyoruz. Amerikan emperyalizmine; bebek katili İmralı canisiyle kol kola girip hizmet eden bir zihniyetle karşı karşıyayız. Tüm Milli Değerlerimizi ve Türk Milliyetçileri olarak bizleri ayaklar altına almak isteyenlere cevabı yine tarihimizin şanlı sayfalarında olduğu gibi bizler vermeliyiz. Allah nasip ederse bunun ilk cevabını da demokrasi içerisinde önümüzdeki yerel seçimlerde vereceğiz.
Bu kutlu davaya geçmişte büyük hizmetleri bulunmuş ağabeylerimizi ve arkadaşlarımızı hep beraber omuz vermeye bir kez daha davet ediyorum.  Gecemizi tertiplenmesinde emeği geçen ocak başkanımıza; yönetim kurulu üyelerime ve siz saygıdeğer tüm ülküdaşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.”dedi.
İstanbul’un Fethi’nin yıl dönümü nedeniyle düzenlenen tiyatro gösterisi katılımcılar tarafından beğeni ile izlendi. Tiyatro gösterisi sonrasında, Eski MHP Yerköy İlçe Başkanlığı görevi yapanlara plaketleri takdim edildi. Plaket töreni sonrası program sona erdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Yorum yapılmamış

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji