YouTube

  • DOLAR
    %0,21
  • EURO
    %-0,11
  • ALTIN
    %0,27
  • BIST
    %0,69
Yıldız ailesi, Cumhurbaşkanı Gül'ün iftar yemeğine katıldı

Yıldız ailesi, Cumhurbaşkanı Gül'ün iftar yemeğine katıldı

Hakkâri’nin Şemdinli İlçesi’nde, yola döşenen patlayıcının askeri konvoyun geçişi sırasında patlaması ve ardından çıkan çatışmada şehit olan Yerköylü 25 yaşındaki İbrahim Yıldız ailesi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Köşkü’nde düzenlenen iftar yemeğine katıldı.
23072013iftarCumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, İbrahim Yıldız’ın babası Halil Yıldız, annesi  Sema Yıldız gibi iftar yemeğine katılan şehit aileleri ve gazileri  şeref salonu’nun girişinde karşıladı.
İftar yemeğinde İbrahim Yıldız’ın babası Halil Yıldız, annesi  Sema Yıldız’ın yanı sıra Türkiye’nin birçok il ve ilçesinden şehit aileleri ve gazilerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Sizler aziz şehitlerimizin yadigârısınız; en değerli varlıklarınızı, sevdiklerini ülkemiz için feda ettiniz. Bu millet, bu devlet kadirşinastır ve hiçbir zaman sizleri unutmayacaktır” dedi.
Çankaya Köşkü’nde misafir ettiklerinin en kıymetli olanlarının şehit aileleri ve gaziler olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ülkenin bölünmez bütünlüğüne kasdedenler olduğunu hatırlattı.
İftar yemeği öncesi yaptığı konuşmasına Cumhurbaşkanı Gül, “Eşim ve ben, böyle bir mübarek günde, Ramazan ayında, sizlerle beraber olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bu vesileyle hepinize sevgilerimizi ve muhabbetlerimizi sunuyoruz” sözleriyle başladı.
“Hepinizin Üzüntüsünü İçimizde Hissediyoruz”
Konuklarına, “Sizler buraları onurlandırın diye buraya davet ediyoruz. Ama bu vesile ile de hepimiz büyük bir üzüntü içinde oluyoruz. Sizleri tek tek karşılarken hepinizin üzüntüsünü inanın ki bizler de içimizde hissediyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Gül, ne zaman bir şehit haberi olsa başta bunu ilk duyan komutanlar olmak üzere haberin ulaştığı herkesin bunun acısını duyduğunu ve bu acıların sadece düştüğü yeri yakmadığını anlattı.
“Sizler Aziz Şehitlerimizin Hatıralarısınız”
Cumhurbaşkanı Gül, salonda Türkiye’nin 52 ilinden konuklarının olduğunu belirtirken, “Tabii ki sizler aziz şehitlerimizin hatırasısınız, yadigârısınız.  Dolayısıyla bu devlet, bu millet muhakkak ki sizlerin kıymetinizi, değerinizi hiçbir zaman unutmaz. Çünkü sizler, en değerli varlıklarınızı, sevdiklerini ülkemiz için feda ettiniz. Dolayısıyla bu millet, bu devlet kadirşinastır ve hiçbir zaman sizleri unutmayacaktır” diye konuştu.
“Çankaya Köşkü’nün En Değerli Ve Aziz Misafirleri Sizlersiniz”
Cumhurbaşkanı Gül, Çankaya Köşkü’nde pek çok misafirleri olduğunu ancak bunlar içinde en değerlilerinin, en aziz olanlarının şehit aileleri ve gaziler olduğunu anlatırken, “Çünkü sizlerin hakkını hiç birimiz hiçbir şekilde ödeyemeyiz. Ancak Cumhurbaşkanlığından, devletin bütün katlarına kadar, Meclisimiz, Hükümetimiz, Silahlı Kuvvetlerimiz, komutanlarımız hepsi sizlere sahip çıkmak için, sizlerin bu hatıralarını unutmamak için elimizden geleni yaptığımıza emin olmanızı da isterim” dedi.
“Türk Milleti İçin Şehitlik Mertebesi Çok Azizdir”
Türk milletinin tarih boyunca vatanı, milleti ve inançları için yeri geldiğinde canını vermekten geri durmadığını, bu nedenle de şehitlik mertebesinin çok aziz olduğunu ve milletimiz için şehitlerin ölmez olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, bundan dolaya da milletimizin daima gururla bu günlere geldiğini ifade etti. Son 30 yıldır ülkemizin bölünmezliği, birliği ve bütünlüğüne tehdit olanların teröre başvurduklarını ve terörle bu amaçlarına ulaşmak için mücadele ettiklerini anlatan Cumhurbaşkanı Gül, böyle bir durumda başta kahraman ordumuz olmak üzere bütün emniyet teşkilatının bunlara fırsat vermemek için çok büyük bir mücadele verdiklerini, bu mücadelenin neticesinde de terörün hedefine ulaşamadığını bildirdi.
“Terörün Sona Ermesi Yolundaki Çabalar Ümit Ederiz Ki Olumlu Sonuç Verir”
Cumhurbaşkanı seçildiği ilk yıl başlattığı ve yedincisini gerçekleştirdiği bu tür toplantıların bundan sonra olmaması ümidini dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, şunları söyledi: “Geçen sene de şehitlerimizin aileleri ve gazilerle bir araya geldiğimizde onlarla bu temennimi paylaşmıştım. Sizler de takip ediyorsunuz, terörle mücadelede bu acıyı bitirmek ve bu tehdidi ülkenin gündeminden çıkarmak için bütün yollar deneniyor. Son dönemde samimi bazı gayretlerin de olduğunu biliyorsunuz. Ümit ederiz ki bu gayretler olumlu neticelerini verir. Bu ülke hepimizindir. Doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle, güneyiyle herkes istediği yerde yaşayabilir, istediği yerde oturabilir. Bu ülkenin bütün vatandaşları birbirine eşittir. Hiç birinin birbirine üstünlüğü yoktur. Bütün arzumuz ülkemizde huzurun, barışın ve kardeşliğin pekişmesidir. İnşallah bundan sonra bu davetleri bu şeklide yapmam, başka şekilde yaparım. Bütün arzumuz budur. Bütün çabalarımız bunun içindir.”
“Sizlerin Taleplerini Takip Ediyoruz”
Cumhurbaşkanı Gül şehit aileleri ve gazilerin çeşitli sorun ve dilekleri olabileceğini belirterek, “Bunları hiç çekinmeden hepimize, bütün devlet kademelerine, Cumhurbaşkanlığı makamı olarak bana, bulunduğunuz yerdeki kaymakamlara, emniyet müdürlerine, komutanlara, kimi görürseniz herkese iletebilirsiniz” dedi. Konuklarından masalarda bulunan görevlilere istek ve dileklerini hiç çekinmeden iletmelerini isteyen Cumhurbaşkanı Gül, bunların hepsini takip edeceklerini aktardı.
Konuşmasının sonunda Cumhurbaşkanı Gül, bütün şehitlere Allah’tan rahmet, gazilere de şifalar dileğini yineledi.
İftar yemeğine TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Millî Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Kara Kuvvetleri Komutanı Hayri Kıvrıkoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Mehmet Erten, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu ve Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar da katıldı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji