YouTube

  • DOLAR
    %0,06
  • EURO
    %0,05
  • ALTIN
    %0,20
  • BIST
    %-0,50
Yıldız, “Biçerdöverler Kontrol Edilmeli”

Yıldız, “Biçerdöverler Kontrol Edilmeli”

Yerköy İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hakan Yıldız, biçerdöverle hasat yapılırken oluşan dane kaybının önlenmesi amacıyla tarla sahipleri ve biçerdöver kullanıcılarına uyarıda bulundu.
26062013hasatYıldız, yaptığı açıklamada, tahıl üretiminde verim kaybına yol açan nedenlerin mümkün olduğunca asgariye indirilmesi gerektiğini, bunlardan birinin biçerdöverle hasatta dane kaybı olduğunu bildirdi.
Hububat ürünlerinin zamanında ve tekniğe uygun olarak ayarı yapılmış biçerdöverlerle hasat edilmelerinin büyük önem arz ettiğini ifade eden Yıldız, “İlçemizde biçerdöver kontrol hizmetleri hızla sürmektedir. Denetimlerdeki amacımız hububatta biçim esnasında oluşan dane kayıplarını engelleyerek, israf olmasını önlemektir Biçim esnasında olası bir yangın tehlikesine karşı biçerdöverlerde mutlaka yangın tüpü bulundurulması, ayrıca anız yangınlarının önlenmesi açısından da kesinlikle sigara içilmemesi gereklidir. Kontrol ekipleri, denetimler esnasında bu konularda gerekli hassasiyeti göstermektedir.
Geçmiş yıllara nazaran yapılan hasat işlemlerinden elde edilen bilgilere göre, dekar başına yüzde 10-20 oranında verim artışı olduğu gözlenmektedir. Biçerdöver kontrolleri her ne kadar kontrolör ekipler tarafından yapılsa da bütün tarlalarda yapılan hasadın kontrolleri mümkün olmadığından tarla sahiplerinin kendi hasatları süresince tane dökümü olup olmadığını kontrol ederek biçerdöver operatörlerini ikaz etmeleri gerekmektedir.
İkazlar sonucu gerekli ayarlarını yaparak tane dökümünü minimum düzeye düşmemesi durumunda İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün 516 23 76 numaralı telefonunu arayarak kontrolör ekiplerin müdahale etmesini sağlamalıdırlar.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji