YouTube

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %-0,12
  • ALTIN
    %0,48
  • BIST
    %1,77
Yıldız, “Makine Ekipman Desteği Başladı”

Yıldız, “Makine Ekipman Desteği Başladı”

Yerköy İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hakan Yıldız, “Çiftçilerin alacağı makine ekipmana yapılacak yüzde 50 hibe desteği için başvurular başladı.”dedi.
11072013ekipKırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında çiftçilerin alacağı makine ekipmana yapılacak yüzde 50 hibe desteği için başvuruların başladığı bildiren Yıldız, “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Hakkında Tebliği, Resmi Gazetesinde yayımlandı.
Program kapsamında geçmiş yıllarda olduğu gibi 2013 yılında da çiftçilerin ihtiyaç duyduğu makine ekipman alımlarına yüzde 50 hibe desteği yapılacak.
Mal alım tutarları piyasa rayiçlerini geçemeyecektir. Bunun yanı sıra hibeye esas tutar gerçek kişiler için mal başına 50 bin lira, tüzel kişiler için mal başına 100 bin liraya, basınçlı sulama sistemleri başvurularında gerçek kişiler için 100 bin lira, tüzel kişiler için 200 bin lirayı verilecektir.”dedi.
81 ilden başvuru yapılacağını ifade eden Yıldız,  Program çerçevesinde hibe desteği verilecek makine ve ekipmanları şöyle sıralandı; “İllere tahsis edilecek hibe tutarı, Tarım ve Köy işleri Bakanlığı, Türkiye İstatistik Kurumu ve Devlet Planlama Teşkilatının belirlemiş olduğu illerin tarım alanı, kırsal nüfus, tarımsal üretim değeri ve sosyo-ekonomik gelişmişlik endeksi kriterleri dikkate alınarak belirlenecek. Ödemeler bütçe serbestliği çerçevesinde yapılacak.
Tebliğ kapsamında yapılan tüm işlemler Tarım Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından denetlenecek.”dedi.
Desteklemenin temel amacının, tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin çiftçi tarafından kullanımını yaygınlaştırmak olduğu belirten Yıldız, çiftçi kayıt sistemine veya diğer kayıt sistemlerine kayıtlı gerçek ve tüzel kişiler, şirketler, tarımsal amaçlı kooperatifler, birlikler ve bunların üst birliklerinin programdan yararlanmak üzere başvurabileceklerini bildirirken son kayıt tarihinin 22 Temmuz olduğunun altını çizdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji