YouTube

  • DOLAR
    %0,14
  • EURO
    %-0,13
  • ALTIN
    %0,15
  • BIST
    %-0,05
Yıldız, “Suyumuzu İsraf Etmeyelim”

Yıldız, “Suyumuzu İsraf Etmeyelim”

Yerköy İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hakan Yıldız, “Su, bizlerin en kıymetli mirasımızdır, suyu koruyarak tasarruflu kullanalım” dedi.
22032013suYerköy İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hakan Yıldız, 22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, su bilincinin daha etkin bir şekilde yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi.
Suyun korunmasında herkesin görev bilmesi gerektiğini dile getiren Yıldız, “Yaşamımızın en temel ihtiyaçlarından olan Su, kullanılıp tüketilen bir yaşamsal kaynak olmayıp, insanlığın en önemli ortak değeridir.
İnsanların ve canlıların yaşamlarını devam ettirebilmeleri için mutlaka gerekli olan ‘suyu’ önemsiyoruz. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, 1 milyar insanın sağlıklı içme suyuna, 2 milyar insanın da genel toplum sağlığına sahip olmadığı, ülkemizde kişi başına yıllık su kullanımının bin500 m3olduğu gerçeklerini göz önüne aldığımızda; sahip olduğumuz su kaynaklarını, en verimli ve tasarruflu olarak kullanma zorunluluğumuz ortaya çıkmaktadır.
O nedenle: Sosyal ve ekonomik faaliyetlerimizin devamlılığı için, kaynaklarımızı geliştirmek, tahrip edilmesinden kaçınmak, israf etmemek ve gereksiz kullanımların önüne geçerek en önemli mirasımız olan bu kaynağımızı gelecek nesillere de aktarmak hayati önem arz etmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm halkımızın “Dünya Su Günü”nü kutluyor sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Etiketler:
Genel Mutlu

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji