YouTube

  • DOLAR
    %0,05
  • EURO
    %0,46
  • ALTIN
    %-0,09
  • BIST
    %0,80
Yol Derdimiz Bitmiyor!

Yol Derdimiz Bitmiyor!

Yozgat’ta 1990, 1997 ve 2006 yıllarında yatırım programına dahil edilip, yapımlarına başlanan bölünmüş yol çalışmaları için 9 milyon 2 bin lira ödenek tahsisi yapılırken, bu çalışmaların ancak 2016 yılında tamamlanabileceği açıklandı. 2010 yılında yatırım programına dahil edilen Sorgun-Sarıkaya-Boğazlıyan bağlantılı yol ile Yozgat-Kayseri bağlantılı Atatürk Yolu’ndaki çalışmaları yatırım programının dışında bırakıldı.
04062013yolUlaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın 2013 yılı yatırım programına dahil edilen bölünmüş yol çalışmalarına yönelik 922 milyon 151 bin lira tutarındaki 4 proje için 2012 yılı sonuna kadar 462 milyon 216 bin lira harcandığı kaydedildi. 2016 yılında tamamlanması planlanan bu 4 projenin devam ettirilebilmesi için ise 9 milyon 2 bin lira ödenek tahsis edildi.
Bu yıl yatırım programına dahil edilen karayolları yatırım programında Uluslararası E-88 Karayolunun Sorgun-Akdağmadeni-Yıldızeli, Yerköy-Yozgat-Sorgun, Yerköy-Samsun yolu bağlantısı ayrı projeler olarak değerlendiriliyor. Sungurlu-Boğazkale bağlantılı yol ağının bir bölümünün de Yozgat’ın Aydıncık ilçesi yakınlarından geçmesi nedeniyle bu proje de Yozgat’a yapılacak yatırımlar arasında bulunuyor.
Çorum Alaca-Yozgat arası E-88 Karayoluna bağlantı yolu yatırım programına alınmasına karşın, E-88 Karayolu’nun Sorgun yol ayrımından başlayıp, Sarıkaya-Boğazlıyan ilçesine kadar devam eden yol yatırım programında bulunmuyor. 2009 yılında yapımına başlanılan ve altyapı çalışmalarının bir bölümü tamamlanan yoldaki çalışmalar, yüklenici firmanın işi bırakması nedeniyle iki yıldır çalışmalara devam edilmiyor. Toplam72 kilometreuzunluğundaki yol trafik ulaşımında sorunlara neden oluyor.
Atatürk Yolu unutuldu
Bakanlık tarafından yatırım programından çıkartılan bir başka yol ise 2011 yılında yapımına başlanılan Atatürk Yolu. Karayolları Kayseri Bölge Müdürlüğü, Yozgat Kent Merkezi ile Bozok Üniversitesi arasındaki tek yönlü yolu bölünmüş yol haline getirdikten sonra Belediye bu yolun ismini Cemil Çiçek Bulvarı olarak değiştirdi. Cemil Çiçek Bulvarı’nın bitip, Atatürk Yolu’nun başladığı noktadan itibaren 2.5 kilometrelik kesimdeki çalışmalar ise olduğu gibi bırakıldı. Bu yılki yatırım programına dahil edilmedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji