YouTube

  • DOLAR
    %0,29
  • EURO
    %0,35
  • ALTIN
    %-0,07
  • BIST
    %-1,02
Yollarda rehavete dikkat!

Yollarda rehavete dikkat!

Hava sıcaklarının artmasıyla beraber başlayan Ramazan ayında özellikle sürücülerin trafikte yaşayacakları rehavete karşı il genelinde trafik ekipleri önlemlerini aralıksızlık olarak sürdürüyor. Şehir içi ve dışındaki yol güzergahlarında sürücülerin özellikle hız kurallarını ihlal etmemeleri ve Ramazan rehavetiyle oluşabilecek kazalara karşı yoğun bir mesai sarf ediliyor.
19072013trafikYozgat Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri karayollarında ve şehir içinde sıcak havayla birlikte oluşacak Ramazan rehavetine karşı denetimlerde bulunarak sürücülerin herhangi bir trafik kazasına karışmadan seyahat etmeleri için çalışıyor. Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz, özellikle Ramazan ayında oluşabilecek rehavete karşı sürücüleri uyardı.
Şehir içinde ve ilçeler arasındaki karayolları güzergahlarında trafik ekiplerinin gece ve gündüz denetimlerini aralıksız olarak sürdürdüğünü belirten Yılmaz, denetimlerdeki amacın insanların trafik kurallarına riayet ederek, üzücü, geri dönüşü olmayan trafik kazaları yaşanmasının önüne geçmek olduğunu söyledi.
Yılmaz, özellikle havaların ısındığı yaz döneminde başlayan Ramazan ayında oluşabilecek Ramazan rehavetine dikkat çekerek şöyle konuştu:
“Sıcak havayla birlikte oruçlu iken oluşabilecek rehavet sürücünün dikkatini dağıtabileceği gibi iftara yetişme telaşı beraberinde aşırı sürat ve kazaları da getirebiliyor. Acelecilik ve mahmurluğun yol açabileceği trafik kazalarına karşı insanların gideceği yere sağlıkla, sıhhatle, kazasız bir şekilde ulaşmaları için çalışıyoruz, gayret ediyoruz” dedi.
TATİL YOLCULUĞUNA DİKKAT
Yaz mevsiminin aynı zamanda tatil yolculuklarının sıkça yaşandığı dönem olduğunu hatırlatan Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz, uzun yolculuklarda mutlaka emniyet kemeri ve hız kurallarına riayet edilmesinin gerekliliğine dikkat çekti.
Tatil yolculuğuna çıkacak olan vatandaşların araç bakımını yaptırarak yolculuğa başlamasını isteyen Yılmaz şu açıklamalarda bulundu: “Yolculuk öncesi araç bakımı çok önemli. Bir otomobilin lastiklerinden fren sistemine kadar yapılacak kontrolün ardından geriye kalan sürücünün dikkati, kurallara riayetine bağlı. Sağlıklı ve mutlu yolculuklar için mutlaka sürücülerin trafikte daha dikkatli olmalarını özellikle tavsiye ediyoruz. Tatil yolculukları kanla, göz yaşıyla değil, mutlulukla ve tebessümle yaşansın istiyoruz.”dedi

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji