YouTube

  • DOLAR
    %0,15
  • EURO
    %-0,32
  • ALTIN
    %0,22
  • BIST
    %3,10
Yozgat iki bakanı bir arada ağırladı

Yozgat iki bakanı bir arada ağırladı

Yozgat’ta incelemelerde bulunan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ak Parti İl Teşkilatı tarafından düzenlenen iftar yemeğine katıldı.
05082013bakanGıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker: “Maalesef kan dökülmesinin haram olduğu bir dinin mensupları arasında çok kez kanın akıtıldığına şahit oluyorum. Bu durum hepimizi son derece rahatsız etmekte, derinden etkilemekte ve yaralamaktadır” dedi.
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile AK Parti Yozgat İl Başkanlığı tarafından bir alışveriş merkezinde düzenlenen iftara yemeğine katılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, burada yaptığı açıklamada hükümetin Türkiye’nin meseleleri konusunda kararlılı adamlar attığını ve projeler geliştirdiğini söyledi.
Bunlardan bir tanesinin Türkiye’nin kalkınmasında bir set teşkil eden, bugüne kadar yüz milyarlarca dolar para kaybına sebep olan ve daha da önemlisi 40 bin vatandaşın kaybedilmesine yol açan terör meselesi olduğuna dikkati çeken Eker, şunları kaydetti:
“Buna rağmen Sayın Başbakanımızın geliştirdiği inisiyatif ve Türkiye’nin neresinde olursa olsun bütün vatandaşlarını birlik ve beraberlik içerisinde, onların bir kardeşlik duygusu içerisinde güzel bir geleceği birlikte inşa edecekleri bir ortama kavuşturma iradesidir. Çözüm süreci Türkiye’nin kalkınmasında, Türkiye’nin değişmesinde son derece önemli.
Türkiye’nin gelişmesinde rahatsız olanlar var, kalkınmasında rahatsız olanlar var. Türkiye’nin tamda 10 yıllardır ekonomisinin bağımlı olduğu ve sürekli borçlu bulunduğu IMF’ye borcunun son taksitini ödediği mayıs ayında Türkiye tarihinin en büyük yatırımlarının temellerinin atıldığı, programlarının yapıldığı bir ayda Türkiye’de maalesef bir kargaşa çıkarılmak suretiyle hükümete zarar verme, engelleme ve Türkiye’nin önündeki projeleri akamete uğratma teşebbüsü var. Ama bunun önemli bir parçası da çözüm sürecini baltalama teşebbüsüdür. Aynı zamanda bunu engelleme çabası vardır. Ama milletimiz ferasetle basiretle bunu değerlendirdi ve Sayın Başbakanımızı da hükümetimizi de bir manada sandıkta verdikleri desteği kamuoyu önüne de çıkartmak suretiyle bütün bu teşebbüsleri geri püskürtmüştür.”
“İslam dünyasına bakıldığında, maalesef kan dökülmesinin haram olduğu bir dinin mensupları arasında çok kez kanın akıtıldığına şahit oluyorum. Bu durum hepimizi son derece rahatsız etmekte, derinden etkilemekte ve yaralamaktadır” diyen Eker, Mısır’da darbe olduğunu, Müslümanların, darbeye karşı olanların sadece oturmak suretiyle protesto eyleminde bulunduğunu anımsattı.
Ancak bunların üzerine ateş açıldığını ve 200 Mısır vatandaşının meydanda katledildiğini vurgulayan Eker, şöyle devam etti “Bakıyoruz ki demokrasiyi kendilerinden başka hiç kimselere yakıştırmayan bir zihin bu durum karşısında sessiz kalıyor. Darbecilere darbeci diyemiyor, katillere katil diyemiyor, saldırganlara saldırgan diyemiyor. Ortada açık bir katliam var ama ‘bu katliamdır’ diyemiyor. Nelerden bahsediyorum, işte Avrupa Birliği değerlerinde Kopenhag kriterlerinin birincisi ne? Birincisi demokrasi. Peki demokrasi nerede tezellül eder? Yönetim şekli halk tarafından belirleniyor mu, yoksa zorba eşkıyalar tarafından mı idare ediliyor? Eğer seçim varsa seçimle insanlar işbaşına geliyor, seçimle gidiyorsa ve eğer buna bir müdahale oluyorsa, seçim olmadan seçilmiş insanlar silah zoruyla görevlerinden askeri tehditle uzaklaştırılıyorsa burada demokrasi yoktur. Burada darbe vardır. O zaman bütün demokratların, bütün demokrasi inananlarının bunlara karşı açıkça durması gerekiyor. Ama burada maalesef demokratlar da demokrasiye destek verenler de bu konuda sınıfta kaldı. Katliamlara da katliam diyemediler. Sadece Mısır’da değil, Suriye’de, Arakan’da, Filistin’de dünyanın dört bir yanında Müslümanlar bu ramazan ayını maalesef gözyaşlarıyla yaşamakta. Ülkemiz zalimin karşısında mazlumun yanında yer alıyor. Hükümetimiz gaddarın zalimin karşısında mağdurun yanında yer alıyor ve bunu da her fırsatta, her vesilede açık bir şekilde ifade etmekten de geri durmuyor.”
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ “Kadir Gecesi bizim kabullerimizde göre bin aydan daha kıymetli bir gece. Bu aya kıymetini veren şey aslında insanlığın kadir kıymetini yükseltmek için Cenab-ı Allah’ın gönderdiği Kuran-ı Kerim’in insanoğluna indirilmeye başlandığı gece olmasıdır. Bu açıdan da son derece anlamlı ve önemli bir gece. O yüzden hepinizin Kadir Gecesini gönülden tebrik ediyorum” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji