YouTube

  • DOLAR
    %0,16
  • EURO
    %-0,16
  • ALTIN
    %0,25
  • BIST
    %0,14
Yozgat Valisi Yazıcı, 14+1 Dersliğin Temelini Attı

Yozgat Valisi Yazıcı, 14+1 Dersliğin Temelini Attı

Yerköylü Hayırsever İşadamı Gencay Koyunbaşoğlu’nun, Yerköy İlçesi’ne yaptırılacağı 14+1 derslikli ilköğretim okulun temel atma töreni Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı’nın katılımları ile gerçekleşti
27112012temelErzurum Mahallesinde yapılması planlanan 14+1 dersliğin temel atma törenine, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Yerköy İlçe Kaymakam Vekili Mustafa Türkcan, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Yerköy Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, sivil toplum kuruluşları, daire amirleri ve çok sayıda ilçe halkının katılımları ile gerçekleşti.
Gerçekleşen programda Hayırsever İşadamı Gencay Koyunbaşoğlu, “Rahmetli Babaannemin Raiba Koyunbaşoğlu adına bu okulu yaptırmak çocukluk hayalimdi. Allah’ın ilk emri olan oku, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V.) ilim Çin’de de olsa alınız hadisi şerif uyarınca baş koyduk bu yola. Bugün mutluluk ve onur duyduğumuz okulumuzun temelini atacağımız.
Atatürk’ün gençler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır. Üslubu ile gençlere, yapılan yatırımların er yada geç toplumumuza katma değer olacağına inancım tamdır. İlçemiz, özellikle bu bölgede yaşayan çocuklarımızın kolay ulaşacağı bileceği bir okula ihtiyacı vardı. Bunu sağlaya bilme fırsatını yakalaya bildiğim için mutluluğum ayrıca katlanmıştır.
Bu uğurda yardımlarını bizden esirgemeyen, başta Sayın Valim Abdulkadir Yazıcı Beye, İlçe Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerimize, Bayındırlık İl Müdürümüze, bu inşaatın yapılmasında büyük fedakarlıklarını esirgemeyen herkese teşekkürü bir borç bilirim.  Bu vesile ile bu okulun bütün Yerköy halkına hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.”dedi.
Koyunbaşoğlu’nun konuşması sonrasında, Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, Gencay Koyunbaşoğlu tarafından taahhüt edilen okul inşaatının bitimi ile Yerköy’e bir okulun daha kazandırılacağını ifade etti.
Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, tören de yaptığı konuşmada, “Yerköy İlçemiz, coğrafi olarak konuşlandığı yer ve potansiyeli itibari ile ileriki yıllarda ben güzel bir noktaya gittiğini hissediyorum. Tabii insanlar hayallerle yaşayamaz ama hayali olmayanda doğruya varamaz.
Özellikle Yerköy ilçemiz, arazi konumu itibari ile ve bu son senelerde yoğun bir şekilde, at yapıya önem vermesi itibari ile öncelikle şehircilik noktasında güzelleşeceğini umuyoruz. Nasip olursa, önümüzdeki yıl içerisinde daha çok belli olmaya başlayacaktır. Ve ondan sonraki senelerde Yerköy modern sokakları ile, caddeleri ile, anayol üzerindeki konumu ile güzel bir yere gelecektir. Diğer bir asıl durum da, şuan sessizce yatan, uyuyan termal geleceği. Malum Yozgat, sıcak bir su havzası üzerinde, Boğazlıyan’da en son saniyede 2 yüz litre verimi olacak şekilde sıcak suyumuz çıkıyor muhtemelen orası Kayseri İline hitap edecek. Sorgun’da şuana kadar kullanılmayan 40–50 litre sıcak suyumuz bulunmakta, oda özellikle Sivas istikameti beklide Çorum istikametine hitap edecektir. Sarıkaya’nın kendine has başka bir özelliği var, sağlık turizmi açısında önem arz edecek.
Ama Yerköy’ü, termal konusunda inşallah temellerini bu dönemde atacağız. Planlamasını bu dönemde yapacağız, Yerköy’ün imkanları da tabiri caizse, Ankara’nın Kızılcahamam türü bir yapılaşmayı, gelişmeyi ilçemize getirecek tarzda niyet ettik ve bu konuda gerekli çalışma için yoğunlaşıyoruz. Arkadaşlarımızı gerekli incelemeyi yaptı. İnşallah uzun vadede alacağımız destek ve katkılarla Yerköy’ü Kızılcahamam türünde bir yere getirmeyi düşünmekteyiz.
Bugün burada hayırlı bir iş için burada bulunmaktayız, değerli hayırsever iş adamı Gencay Koyunbaşoğlu tarafından yaptırılan, 14+1 okulun temel atma törenine gelmiş bulunmaktayız.”dedi.
Eğitimin önemini vurgulayan Vali Yazıcı, “Devlet ve hayırsever işbirliğiyle gerçekleştirilen yatırımlar işimizi daha da kolaylaştırmaktadır. Eğitim sürecinin doğal tarafları olarak kabul ettiğimiz hayırseverlerimiz yeni okullar, ek derslikler yaparak hem kendilerinin ve sevdiklerinin isimlerini ilelebet yaşatmaktadırlar, hem de eğitime ciddi katkılar sağlamaktadırlar.
Gencay Koyunbaşoğlu’nun Yerköy’e eğitimine sağladıkları katkılar için tüm Yerköy halkı adına bir kez daha teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerine son verdi.
Konuşmaların bitiminde 14+1 dersliğin temeli, Valisi Abdulkadir Yazıcı, İlçe Kaymakam Vekili Mustafa Türkcan, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Yerköy Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz  tarafından atıldı.
Haber: Yerköy Gazetesi

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Yorum yapılmamış

  1. Çok değerli kardeşim Gencay,
    Allah attığınız temeli Hayırlı eylesin . İnşallah o sınıflarda senin gibi kim olduğunu, nerden
    geldiğini ve hedefini hiç unutmayan yeni nesiller yetişir. Ayrıca okulun Erzurum Mahallesinde yapılacak olması bir Erzurumlu olarak benim sevincimi ikiye katladı.
    Allah yar ve yardımcın olsun
    İbrahim Kaya

  2. SEVGİLİ KARDEŞİM GENCAY ;
    Öncelikle Bir Yerköy lü olarak şunu belirtmek isterim ; Yerköy böyle Hayırsever İşadamlarına aç ve muhtaç hep bana hep bana zihniyeti var ama sen bu düşünce ve zihniyeti kırarak diğer iş adamlarına örnek bir davranışla onların önünü açıp onlara ışık tutmuş oluyorsun.Hep Devletten deil işte Yerköy lü kardeşlerim görün böyle iş adamları kardeşlerimiz de var.Bazı zihniyet ve düşünceler şunuda diyebilirler REKLAM evet reklamsa sizde meydana çıkın 14+1 deil de vatana millete fayda sağlayacak bişey yaparsanız yapın tek yapında…
    Sevgili Kardeşim Gencay Her bir tuğla herbir demir herbir malzeme senin babaannen ve tüm ailene dua edecek orda yetişecek nesiller de bu duanın meyveleri olacak
    MEVLAM YAPTIĞIN VE YAPACAĞIN TÜM HAYIRLARI KABUL ETSİN …. BAŞARILAR

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji