YouTube

  • DOLAR
    %0,23
  • EURO
    %-0,17
  • ALTIN
    %1,29
  • BIST
    %3,10
Yozgatlı Şair ve Yazar Abbas Sayar unutulmadı

Yozgatlı Şair ve Yazar Abbas Sayar unutulmadı

Yozgat’ın ilk gazetecisi olan ünlü düşünür, şair ve yazar merhum Nail Abbas Sayar ölümünün 14’üncü yıl dönümünde mezarı başında dualarla anıldı.
12082013sayarMerhumun Nail Abbas Sayar Çatak Mezarlığı’nda bulunan kabristanında Yozgat Belediyesi’nce düzenlenen anma töreninde dualar ve Kur’an-ı Kerim okunarak anıldı.
Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, yaptığı açıklamada Abbas Sayar’ın evrensel kültüre katkı sağlayan Türk edebiyatının yetiştirdiği ünlü bir şair ve yazar olduğunu söyledi.
Başer, “Abbas Sayar, Yozgat’ın Türk edebiyatına yetiştirdiği en güzide şair, yazar ve sanatçılarımızın başında yer almıştır. Yazdığı romanlarla ödüller kazanmış, ünü Türkiye sınırlarını aşmış ve evrensel kültüre katkı sağlamış değerli bir hemşerimizdir.
Merhum ‘dünyanın öbür ucundaki bir çocuğun ayağına diken batsa içim sızlar’ diyebilen bir sevgi insanıdır. Böyle bir yüreğe sahip olan şair ve yazarımızı ölümünün 14. yıldönümünde rahmetle anıyorum” dedi.
Abbas Sayar’ı anma törenine Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Başkan Yardımcısı Tevfik Bozkurt, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Yıldız Ersin, Zabıta Müdürü Musa Baran, İl Dernekler Müdürü Hakkı Yurtlu, yerel basınının temsilcileri ve Yozgatlı şair ve yazarlar katıldı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji