YouTube

  • DOLAR
    %0,16
  • EURO
    %-0,17
  • ALTIN
    %0,21
  • BIST
    %3,10
Yozgat’ta, şehit ve gazi aileleri iftar yemeğinde buluştu

Yozgat’ta, şehit ve gazi aileleri iftar yemeğinde buluştu

Yozgat Valiliği ve Yozgat Belediyesi işbirliği ile hazırlanan ve ‘Gönül sofrasında sizlerle‘ sloganıyla yola çıkan “Bozok Bereket Kervanı’  şehit ve gazi ailelerini ağırladı.
19072013sehitAnadolu Turizm ve Otelcilik tesislerinde verilen iftar yemeği sonrası konuşan Vali Abdulkadir Yazıcı,  rahmet ve bereket ayı Ramazan içerisinde şehit ve gazi aileleriyle aynı sofrada olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.
Yazıcı, şehitlerin aziz hatırasını yad etmek için bir araya geldiklerini belirterek, “Bir araya gelmemizin en büyük sebebi, ortak bir sevda ve ortak bir davaya inanmamız. Görevleri sırasında şahadet şerbeti içmiş şehitlerimizin bizlere emaneti olan sizlerle, onların hatırasını yad etmek için bugün aynı sofrada yer alıyoruz. Ayrıca gazilerimizi hatırlamak, onlarla sohbet etmek için bir aradayız” dedi.
Vali Yazıcı, annelerin yüreğindeki sızıyı hafifletmenin imkanı olmadığını gibi, babaların da içine akıttığı göz yaşının da dindirmenin mümkün olmadığını vurguladı.
Yazıcı, “Eğer bir kişi şehadet şerbetini içmişse, artık orada söz biter. Çünkü ilahi bir takdir, Mevla’nın yazdığı bir hakikat meydana gelmiştir. Ne buna bizlerin gücü yeter, ne de bu hali anlatmaya bizlerin kelamı müsaade eder. Bize düşen aziz şehitlerimizi minnetle yad etmektir. Devlet olarak bizlere düşen, şehitlerimizin yakınlarını ve gazilerimizi hatırlamak ve her türlü kanuni düzenlemeyi ve imkanı onlara sağlamaya çalışmaktır” diye konuştu.
-Vali Yazıcı’yı duygulandıran Şükran anne
Yazıcı, 6-7 ay öncesine kadar her gün şehit haberleri geldiğini hatırlatarak, her şehit haberinde ‘Acaba bizde de şehit var mı’ diye araştırma yaptıkları anlattı.
Şehitlerin şehadet haberlerinin kendilerini derinden üzdüğünü vurgulayan Yazıcı, konuşmasında Boğazlıyan ilçesindeki Şükran ananın hikayesini duygulanarak anlattı: “Şükran ana Kayseri’de hastanede yatıyordu.
Bağırsak kanseriydi. Sonra bir haber geldi evladı şehit olmuştu. Şehidimizin cenazesine o da gelmişti. Öyle bir duruşu vardı ki, o üzerindeki bütün hastalık yükünü ve evladını şehit vermenin de ağırlığını taşımasına rağmen, çok metin bir duruşu vardı. Şehidimizi defnettik ve anne tekrar hastaneye gitti. Bir ay sonra da annemiz orada rahmetli oldu. Sonra onun da cenazesine gittik. Asıl sarsıntıyı, üzüntüyü çekenlerden birinin de kendim olduğumu hissettim. O esnada şehidimizin o namazda hazır bir şekilde olduğunu hissettim. Sanki o annesini götürmek için gelmişti. Kendi yanlarına, Peygamberlerin de otağına, o evladın annesini de götürmek için arkadaşlarıyla birlikte geldiğini hissettim. Farklı bir manzaraydı” dedi.
Devlet olarak sizlerin emrindeyiz 
Yazıcı, şehitlik makamının olduğu kadar şehit ailesi olmanın da Allah katında önemli bir mertebe olduğunu vurgulayarak, “Mevla size bunu nasip etti. Ahiret aleminde hepimiz sizlerin haline gıpta edeceğiz. Devlet olarak bizler sizlerin emrindeyiz. Elimizdeki her türlü imkanı sağlamaya çalışırız. Sizleri seviyoruz. Mevla rahmete giden şehitlerimizin bizlere şefaat etmesini inşallah kısmet eder. İnşallah memleketimizde huzur ve güven içinde yaşarız” şeklinde konuştu.
Bizim milletimiz hiçbir zaman zulmetmedi
Türkiye Cumhuriyeti’nin büyük bir devlet olduğunu vurgulayan Yazıcı, “Türk milleti yüce bir millettir. Bu kadar güzel bir coğrafya ve bayrağın altında yaşayan milletimizin düşmanı eksik olmaz. Yıllarca da eksik olmadı. Şu an dünya coğrafyasına bakın, nerede bir Müslüman nerede bir Türk varsa düşmanların üzerinde sinsi emelleri, kılıçları, kurşunları vardır. Türk milleti hiçbir zaman eğilmemiştir. Bizim milletimiz hiçbir zaman zulmetmedi. Balkanlara gitti, insanlığı götürdü, Afrika’ya gitti insanlığı ve medeniyeti götürdü. Böyle bir millet anlayışı, tavrı tarzı; diğer milletlerde ters düşmektedir. Onlara ise nereye gittiyse sömürüyü,  kanı, gözyaşını, silahı ve bombayı götürdü. Mazlum milletleri ezip onların sırtından geçindi. Müslüman Türk milleti her gittiği yere adaleti ve insanlığı götürdü” Yazıcı, şehit aileleri ve gazilere, “Yüreğiniz dolu olsun ama hiç bir zaman başınız eğik olmasın, çünkü şu coğrafya içerisinde başı en dik gezmeye layık sizlersiniz. Millet olarak başımız dik gezeceğiz” ifadelerine yer verdi.
Programda birbirinden güzel ilahiler okunurken, iftara katılan Garnizon Komutanı Jandarma Albay Recep Yalçınkaya,  Belediye Başkanı Yusuf  Başer,  Vali Yardımcısı Kemal Şahin, Yavuz Güner, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Durgun, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Yıldırım Şafak, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Zübeyir Altınok, İl Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz, Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, Polis Okulu Müdürü Fazlı Öcal,  Özel İdare Genel Sekreteri Muammer Yanık, daire  müdürleri ayrı ayrı masalarda şehit aileleriyle iftar yaptı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji