YouTube

  • DOLAR
    %0,16
  • EURO
    %-0,02
  • ALTIN
    %0,25
  • BIST
    %0,18
Yozgat’ta tarımın sorunları konuşuldu

Yozgat’ta tarımın sorunları konuşuldu

Türkiye’nin önemli tarım bölgelerinden Yozgat’ta, tarım sektöründen ekonomiye daha fazla girdi sağlanabilmesini sağlamak amacıyla sektörün gelişmesine engel olan sorunları belirleyip, çözümlenmesi noktasında fikir alışverişinde bulunmak üzere ilçeler bazında yapılması planlanan koordinasyon toplantıları devam ediyor.
15062013tarimYozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan programlar kapsamında, tarım ve hayvancılık sektörünün sorunlarını yerel bazda tespit ederek, çözüm önerileri getirmek, yöreye özgü tarım-hayvancılık projeleri geliştirebilmeye yönelik toplantıların ilk Şefaatli-Yerköy ilçelerinin katılımı ile Şefaatli ilçesinde gerçekleştirildi.
İkinci toplantı ise Sorgun ilçesinde Sorgun-Sarıkaya ilçelerinin katılımı ile yapıldı. İlçe Müdürleri, mühendis, veteriner hekimler ile diğer teknik personel, tarım-hayvancılıkla ilgili sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı toplantılara Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir başkanlık etti.
Ziyaattin Özdemir, ilçe bazlı gerçekleştirilen bu toplantıların yerel düzeyde bölgenin tarım ve hayvancılık konularında yaşanılan sorunlarının belirlenip,  çözümlenmesi yönünde ortaya konulan fikirlerden uygun olanların vakit geçirilmeksizin hayata geçirilmesi yönünde çalışmaları başlatmaya yönelik olduğunu hatırlattı.
Özdemir, ”Sorun tespiti ve çözüm önerileri çalışmalarında fikir tepsisi yöntemi kullanılmaktadır. Bölgesel bazda sorunların belirlenmesi ve çözüm önerileri getirilmesi önem taşımaktadır. Diğer İlçelerimizde de toplantılar gerçekleştireceğiz. Toplantılara tarım-hayvancılıkla ilgili Sivil Toplum Kuruluşlarının da iştirak etmesi beraberce sorunlara çözüm önerileri getirilmesi bizim için önemli. Amacımız Yozgat tarım ve hayvancılığını gerek İlçe bazında gerekse İl bazında bir adım daha ileriye nasıl götürmektir.
Bunun için yapılması gereken çalışmaları en kısa sürede yapılan öneriler doğrultusunda hayata geçirmek üzere başlatacağız” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Etiketler:
Engel Ilk Nin Yozgat

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji