YouTube

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %-0,12
  • ALTIN
    %0,48
  • BIST
    %1,77
Yurtludan Gazetemize ziyaret

Yurtludan Gazetemize ziyaret

İl Dernekler Müdürü Hakkı Yurtlu, Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Yakup Kayhan’ı makamında ziyaret etti
23012013dernekYozgat İl Dernekler Müdürü Hakkı Yurtlu ve Yerköy Şehit Aileleri Derneği başkanı Ahmet Kepir’i birlikte Yerköy Gazetesi Sahibi Yakup Kahyan’ı ziyaret etti.
Gerçekleşen ziyarette Yozgat İl Dernekler Müdürü Hakkı Yurtlu Gazetemizin 30. Yıldönümü kutlayarak yayın hayatında başarılar diledi.
Yurtlu, “Yerköy’de 30 yıldır haftalık olarak yayın yapan ve 16 Ocak 2013 tarihinden itibaren günlük yayına geçen Yerköy Gazetesi çalışanlarına yayın hayatında başarılar dilerim” dedi.
Gerçekleşen ziyarette, derneklerin Kamu Yararına Çalışan Derneklerden Sayılmalarına ilişkin gerekli şartlar hakkında da çeşitli bilgiler veren İl Dernekler Müdürü Hakkı Yurtlu “Kamu yararına çalışan dernekler, Maliye Bakanlığının ve varsa ilgili bakanlıkların görüşü üzerine, Bakanlığın teklifi ve Bakanlar Kurulu kararıyla tespit edilir.
Kamu yararına çalışan derneklerden sayılmak için derneğin; En az bir yıldan beri faaliyette bulunması, Son bir yıl içindeki, 2005 yılı için belirlenen tutar olan 50.bin TL’sini geçen alım ve satım işlemlerinin rekabet koşullarına uygun yapılması, Amacı ve gerçekleştirdiği faaliyetlerin, üyelerinin dışında yerel veya ulusal düzeyde toplumun ihtiyaç ve sorunlarına yönelik çözümler üretecek ve toplumsal gelişmeye katkı sağlayacak nitelikte olması, Yıl içinde elde ettiği gelirin en az yarısının bu amaçla harcanması, Sahip olduğu mal varlığının ve yıllık gelirinin tüzüğünde belirtilen amacı gerçekleştirecek düzeyde olması gerekir.
Başvuru Ve İstenen Belgeler ise Kamu yararına çalışan derneklerden sayılmak isteyen dernekler, aşağıda belirtilen ekler ile birlikte başvurularını mülki idare amirliğine yaparlar. Derneğin kamu yararı yönünden; faaliyeti, yaptığı hizmetler ve gelecekte yapılması düşünülen işler hakkındaki raporu, Derneğin taşınır ve taşınmaz mallarının listesi, Kamu yararına çalışan derneklerden sayılması için yönetim kurulunun aldığı karar örneği.
Kamu yararına çalışan derneklerden sayılma istekleri, valilik görüşü ile birlikte bir ay içinde Bakanlığa gönderilir. Valilik görüşünde derneğin amacının ve faaliyetlerinin topluma yararlı sonuçlar verecek nitelikte ve ölçüde olup olmadığı ve kamu yararına çalışan derneklerden sayılıp sayılamayacağı açıkça belirtilir.
İlgili bakanlıkların ve Maliye Bakanlığının da görüşü alındıktan sonra, Bakanlığın teklifi ve Bakanlar Kurulu kararı ile dernek, kamu yararına çalışan derneklerden sayılır.
Kamu Yararına Çalışma Niteliği Kazanan Dernekler,  KDV, Veraset ve intikal vergisi. Emlak vergisi, damga vergisi ve bazı harçlardan muaftır.”dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Etiketler:
Ahmet Kamu Uygun Veya

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji