YouTube

  • DOLAR
    %-0,15
  • EURO
    %-0,66
  • ALTIN
    %0,11
  • BIST
    %2,05
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

Yapılan bazı düzenlemelerden sonra 1961 tarihi itibariyle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlanıyor.
Her yıl geleneksel olarak kutlanan “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü”  Yozgat Valimiz Necati Şentürk’te biz gazetecileri unutmadı. Her yıl olduğu gibi bu yılda 10 Ocak 2011 günü Yozgat Polis evinde Yozgat İl ve ilçelerde bulunan gazetecilere günün anısına bir yemek verdi.
Öncelikle duyarlı davranışı için Yozgat Valimiz Necati Şentürk’e teşekkür ederim. Uzun süredir görüşemediğimiz diğer il ve ilçelerde görev yapan birçok meslektaşımızı da gördük, bu vesile ile sohbet imkânımız oldu.
Türkiye’de de Yasama, Yargı ve Yürütmeden sonra dördüncü kuvvet nedir diye sorarsanız hep BASIN adı ortaya atılır.
Doğru veya yanlış bunun peşinde değilim, ama Basın mensuplarının çok önemli bir görev yaptığı inancındayım.
Valimizde konuşmasında “Türk basını için sanırım en güzel ve anlamlı sözü Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk “basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikrî gıdayı vermekte, hulâsa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir”’ derken Gazetecilik mesleğinin gerçekten çok önemli olduğunu, bilinçli, duyarlı hizmetler yaptığını söyledi.
Günümüzde sizlere haber, bilgi, fikir taşıyan basının olmadığı bir dünyayı düşünemiyorum Her sabah taze ve doğru haberleri hazırlayarak önünüze süren bu sektörde 24 saat çalışan çok fedakâr insanlar var.
Gazeteci Devlet memuru gibi 8 saat değil 24 saat görev yapar. Gazeteciler gerçekten canla başla çalışır. Birçok kez ev, çoluk çocuğu daha hızlı haber yapmak için arka plana iter. Ailesini ihmal ettiği çok olur.
Haber nerede varsa bulduğu araçla oraya koşan basın mensupları 24 saat görevdedir, tabiri caiz ise adeta nöbettedir.Günümüzde çok gelişen teknolojik imkânları da kullanan basın mensuplarının çalışma şartları nasıldır. Bunu kaç kişi biliyor.
Bugün Türkiye’de çalışan gazetecilerin en önemli konusu iş ve can güvenlikleri olmamasıdır. Çalışan gazetecinin yarın garantisi yoktur. Yapılan istatistiklerde günümüzdeki en stresli meslek olarak Gazetecilik 1.sıradadır. Aşırı stres altında görev yapan arkadaşlarımızın sıkıntılarını en asgariye indirmek için çalışmalar yapılıyor dersem yalan olur. Çünkü gördüğümüz bir çalışma yok.
Yerköy İlçemizde ve Yozgat İl Merkezinde, birçok Gazeteci arkadaşımız ve ağabeylerimiz fedakârca çalışarak bağlı bulundukları Gazete ve Ajans merkezlerine haber geçiyor. Belki Yerköy de gazetecilik mesleğini icra eden arkadaşlarımızı veyahut Yozgat’ta gazetecilik yapan birçoğunu hepiniz tanıyorsunuz belki de, günün her saatinde nöbette olan bu arkadaşlara gereken önem veriliyor mu? Bu konu uzun uzun düşünülmeli! aslında
Bu vesile ile bizim günümüzü hatırlayıp mesaj geçen tüm dost, arkadaş ve kuruluşlarımızın güzide başkanlarına teşekkür ediyorum. Ayrıca, Tüm arkadaşlarımın Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim.
…………………
NOT: Geçtiğimiz hafta gazetemizde ve gazetemize ait internet adresinde dile almış olduğum İlçemize Mobesa Sistemi Şartbaşlıklı köşe yazımda belirttiğim mobesa sisteminin ilçemize şart olduğunu ve bu konuda yetkililerden gerekli desteğin, gerekli alt yapının hazırlanması konusunda ifadelerinde bulunmuştu.
Geçtiğimiz hafta, gazetemizde yer alan köşe yazımı okuyup beni arayan gerek ilçe esnaflarımıza, gerekse İlçe Kaymakamımız Bayram Gale’ye teşekkürlerimi bir borç bilirim.
İlçe Kaymakamımız Bayram Gale, köşe yazımda dile aldığım yazı hakkında beni arayarak gerekli tedbirleri alacaklarını, ayrıca 2011 yılı programı dahilinde yapılması planlanan ve 100. Yıl mahallesine yapımı düşünülen İlçe Emniyet Müdürlüğü binasının içerisinde “Mebesa” sisteminin kurulacağını ifade etti.
Bu konuda beni arayarak gerekli bilgileri veren, İlçe Kaymakamımıza teşekkür ederim.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji