Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakanlık, taklit ve tağşişli ürünleri ifşa etti: Sucukta sakatat, peynirde nişasta çıktı

Tarım ve Orman Bakanlığı, 11 Eylül 2025 tarihli denetim sonuçlarını açıkladı. Bal, peynir, sucuk ve sosisin de yer aldığı 19 üründe taklit ve tağşiş tespit edildi. Bakanlık, sağlıklı gıda için denetimlerin aralıksız süreceğini duyurdu.

Tarım ve Orman Bakanlığı, 11 Eylül 2025 tarihli denetim sonuçlarını

Tarım ve Orman Bakanlığı, vatandaşların güvenilir gıdaya ulaşması için yürüttüğü denetimler kapsamında yeni bir uygunsuz ürün listesi yayımladı. 11 Eylül 2025 tarihli listede, bal, peynir, sucuk ve sosisin de aralarında bulunduğu 19 ürünün taklit ve tağşişli olduğu belirlendi.

Denetimlerde, bazı markalara ait dana sucuklarda sakatat ve kanatlı eti, peynirlerde nişasta ve bitkisel yağ, ballarda ise farklı karışımlar tespit edildi. Bakanlık, uygunsuz üretim yapan firmaları kamuoyuna açıklayarak vatandaşları bilgilendirdi.

Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri, tüketicilerin aldatılmasının önlenmesi ve gıda güvenliğinin sağlanması için denetimlerin hız kesmeden devam edeceğini vurguladı. Ayrıca vatandaşlara, ürün alırken etiket bilgilerini kontrol etmeleri ve güvenilir markaları tercih etmeleri konusunda uyarıda bulunuldu.

Son yayımlanan listeyle birlikte, gıda sektöründe taklit ve tağşişli üretim yapan firmaların teşhir edilmesi, tüketicilerin bilinçli tercihler yapmasının önemini bir kez daha ortaya koydu.