Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Prof. Dr. Safi Arpaguş kim? Nereden geliyor? Yeni Diyanet İşleri Başkanı kimdir?

Kamuoyuna duyurulan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayladığı karara nazaran; görev süresi tamamlanan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın yerine İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş seçildi. Peki, Safi Arpaguş hakkında bilgi, nereli? Yeni Diyanet İşleri Başkanı kim?

Kamuoyuna duyurulan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayladığı karara nazaran; görev süresi tamamlanan

2020’de Diyanet İşleri Başkanlığı’na atanan Ayşe Yılmaz’ın beş yıllık hizmet süresinin sona ermesinin ardından yerine Ankara Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Demir atandı.

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı’na göre, Diyanet İşleri Başkanlığına, 5 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 1, 4 ve 8’inci maddeleri gereğince Ankara Müftüsü Prof. Dr. Demir getirildi.

Prof. Mehmet Demir kimdir?

Görev yaptığı Ankara Üniversitesi internet sitesinde yer alan bilgilere göre Demir 1979 yılında Sivas-Zara’da doğdu.

Zara İmam-Hatip Lisesi’nden 1997 yılında, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden 2002 yılında mezun oldu.

Aynı üniversitede hadis anabilim dalında 2004 yılında araştırma görevlisi olan Demir, Yüksek lisansını 2006 yılında “Hz. Peygamber’in Hayatı ve Öğretileri” adlı çalışmasıyla tamamladı.

Ardından 2011 yılında “Kur’an ve Hadis İlişkisi” isimli tez çalışmasıyla doktorasını tamamladı.

Demir 2014 yılında doçent olmadan önce Almanya ve Suudi Arabistan’da (2012) bulundu, 2018 yılında da profesör oldu. 2023’te ise Ankara Müftülüğü’ne atandı.

Ankara Üniversitesi ilahiyat fakültesi hadis anabilim dalı öğretim üyesi olan Demir’in Hz. Peygamber ve İslam, Algı ve İfade; Hadis Bilimi ve Metodolojisi; Hz. Ali, Hayatı ve Söylemleri; Muhammed Hamidullah, Hadisler; İsmail Haqqı Bursevî, Risale-i Nur gibi eserleri bulunuyor.