Ankara’nın Polatlı ilçesinde meydana gelen talihsiz trafik kazası, Eskişehir-Ankara yolunun Polatlı istikametinde gerçekleşti. Bir hafif ticari aracın, sürücüsünün kontrolünü kaybetmesi sonucu yolda ilerleyen balya yüklü kamyona çarpması, büyük bir facianın yaşanmasına sebep oldu.
Olay yerinde bulunan görgü tanıkları, kaza anında büyük bir ses duyduklarını ve ardından araçta sıkışanların yardım çığlıklarını duyduklarını ifade ettiler. Kaza sonrası çevre sakinleri derhal sağlık, polis ve itfaiye ekiplerine haber verdi.
Hayatını Kaybedenler ve Yaralı
Kazanın sonucunda, hafif ticari araçta bulunan 19 yaşındaki Havva Nur Dursun ve 20 yaşındaki Aleyna Kılınç, olay yerinde yaşamlarını yitirdi. Araç sürücüsü ise ağır yaralı olarak hastaneye sevk edildi. Hastaneye kaldırılan sürücünün durumuyla ilgili henüz detaylı bir bilgi verilmedi. Olayın korkunç etkisini azaltmak için sağlık ekipleri hızlı bir şekilde müdahale etti.
Kamyon Sürücüsü Gözaltına Alındı.
Kazanın ardından jandarma ekipleri, olay yerine gelerek gerekli incelemeleri başlattı. Kamyon sürücüsü İ.Y., kazanın olduğu bölgedeki ifadelerinin ardından gözaltına alındı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma çerçevesinde, kaza anına ilişkin deliller toplanacak ve çeşitli tanıklarla görüşmeler yapılacak. Kazanın sebebi ve oluş biçimiyle ilgili detaylı bir rapor hazırlanması bekleniyor. Polatlı’da yaşanan bu trajik kaza, bölge halkını derinden üzdü.
KAYNAK : Haber Merkezi
