Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yozgatlılar Federasyonu’ndan Gençlik ve Spor Bakanlığı’na Devredilen Yurt Kararına Tepki

Yozgat İl Genel Meclisi’nin, İstanbul’daki mülkiyeti İl Özel İdaresine ait öğrenci yurdunu Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devretme kararı, İstanbul Yozgatlılar Federasyonu tarafından sert bir dille eleştirildi. Federasyon, kararın “iki yüzlü siyaset” olduğunu belirtti.

Yozgat İl Genel Meclisi'nin, İstanbul'daki mülkiyeti İl Özel İdaresine ait

Yozgat İl Genel Meclisi, İstanbul’daki Özel Yozgat Yüksek Öğretim Erkek Öğrenci Yurdu’nun Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devredilmesine karar verdi. Bu karar, yurdun yapımında ve işletilmesinde emeği geçen İstanbul Yozgatlılar Federasyonu tarafından sert tepkiyle karşılandı.

İstanbul Yozgatlılar Federasyonu, devri “iki yüzlü siyaset” olarak nitelendirerek, “Hakkımızı helal etmiyoruz” ifadesini kullandı. Karar, meclisin ikinci oturumunda oy çokluğuyla kabul edildi ve bu durum yurdun daha önceki işleten kurumları arasında infial yarattı.

Federasyonun yaptığı açıklamada, “Arsa İl Özel İdaresi’ne ait, binanın tüm maliyeti İstanbul Yozgatlılar Federasyonu tarafından karşılandı. 2018 yılından 2024 yılına kadar işletilen yurt, birçok derneğin merkezi ve Yozgat’ın kültürel faaliyetlerinin yapıldığı bir yerdi. İl Özel İdare ve il genel meclis üyeleri, ‘Biz işleteceğiz ve tüm dernekler kullanacak’ demişti. Ancak, bugün gerçek niyetleri ortaya çıktı” denildi.

Federasyon, kamu yöneticilerini, yurt işletmeyi göze alamayıp işin kolayına kaçmakla suçladı ve “Sizin yönettiğiniz işlerden ancak bu kadar başarı beklenir” ifadesini kullandı. Devamında, “Buranın yapımı için verdiğimiz paraları sizlere helal etmiyoruz. İşletmeyi göze alamayıp, Yozgat’ın gelişmesine engel olan sizlersiniz” diye belirtti.

Son olarak, federasyon, “Sokakta kalan öğrencilerin vebali hepinizin üzerindedir” diyerek açıklamalarını sona erdirdi.

KAYNAK : İstanbul Yozgatlılar Federasyonu